POZOR! Od 13. prosince platí v Letňanech nové publikované okruhy

12.12.2012

POZOR! Od 13. prosince platí v Letňanech nové publikované okruhy
POZOR! Od 13. prosince platí v Letňanech nové publikované okruhy (Zdroj: Aeroweb.cz)

13. prosince vstupuje v platnost několik změn týkajících se provozu na pražském letišti v Letňanech. Kromě několika administrativních změn budou vypublikované nové okruhy a budou se lišit pro jednomotorová a vícemotorová letadla.

Významná úprava se týká levých okruhů drah 05L a 05R. První okruhová zatáčka je posunuta severozápadně oproti současnému stavu nad městkou část Miškovice a druhá zatáčka nad část Třeboradice. Zatímco úsek po větru levého okruhu dráhy 05L či 05R se nemění, třetí zatáčka je opět mírně posunuta, a sice za křížení dálnice D8 s Kbelskou ulicí. Pro vícemotorové stroje navíc platí rozšíření okruhu až k ulici Vysočanská. Pravé okruhy drah 23L a 23R se od nových levých okruhů drah 05L a 05R liší posunutou třetí a čtvrtou zatáčkou blíže k letišti, tedy de facto do polohy, která momentálně platí v obou směrech okruhů.

 
STARÉ okruhy                                            NOVÉ okruhy

Severovýchodní okraj dráhy 05L/23R byl navíc zkrácen o 130 metrů. Rozměry samotné vzletové a přistávací plochy zůstaly zachovány (860 x 23 m), ale předpolí dráhy 23R téměř zaniklo.

Provozní doba letiště bude v sobotu, v neděli a o svátcích prodloužena o dvě hodiny, tedy od 7 do 16 hodin UTC. Provozní použitelnost letiště se také rozšiřuje a umožní provádění výsadků parašutistů na letišti.

Veškeré úpravy najdete v aktualizaci AIP ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář