Aero Friedrichshafen se blíží, vystavovat bude přes 30 zemí

12.02.2013

Aero Friedrichshafen se blíží, vystavovat bude přes 30 zemí
Aero Friedrichshafen se blíží, vystavovat bude přes 30 zemí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jedna z největších leteckých výstav Aero 2013 ve Friedrichshafenu se bude konat již za dva měsíce. Na letošním ročníku výstavy, která proběhne od 24. do 27. dubna, budou své výrobky prezentovat firmy z více než třiceti zemí. Zastoupeni budou mimo jiné výrobci z USA, Austrálie, Brazílie, Ruska a Číny.


Pipistrel Panthera

Návštěvníci budou moci obdivovat stroje nejrůznějších kategorií od bezmotorových kluzáků přes letadla ultralehká a „dospělá“ až po proudové bizjety. Pořadatelé akce připravili i dva speciální pavilony. V prvním pavilonu s názvem Avionics Avenue, který bude mít letos premiéru, budou vystavovány nejnovější inovace protisrážkových systémů, radarů a komunikačního vybavení.

Druhý pavilon bude zaměřen na letadlové pohonné jednotky. Kromě klasických pístových a proudových motorů bude možné zhlédnout úsporné dieselové agregáty a dokonce i letadla poháněná elektromotory. Další premiérovou akcí bude konference zaměřená na pracovní pozice v letectví a ponese název AEROCareer

Mezi velká lákadla pro příznivce general aviation bude jistě patřit Panthera, nejnovější jednomotorový čtyřmístný letoun z dílny firmy Pipistrel. K vidění budou i nejrůznější vrtulníky včetně zajímavých vícerotorových velocopterů.


Velocopter

Aero 2013 nebude ovšem zaměřeno pouze na výstavu letadel a souvisejících produktů. Během čtyř dnů akce proběhně více než sto různých přednášek a diskuzí na aktuální témata ve světě letectví. Německá asociace pilotů bude také pořádat prezentace a workshopy s leteckou tématikou.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář