Armáda koncem roku opustí přerovské letiště, převezme jej LOM

19.02.2013

Armáda koncem roku opustí přerovské letiště, převezme jej LOM
Armáda koncem roku opustí přerovské letiště, převezme jej LOM (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vojáci zruší vrtulníkovou základnu v Přerově a aerodrom v Bochoři koncem letošního roku zcela opustí. Takový je výsledek včerejšího jednání zástupců Armády České republiky, Olomouckého a Zlínského kraje a vedení města Přerov. Civilní provoz by zde však měl zůstat i nadále.

Regionální aerodrom s významnou funkcí například pro složky integrovaného záchranného systému by měl od 1. ledna 2014 přejít pod státní podnik Letecké opravny Malešice (LOM) Praha. Ten se má stát nejen garantem provozuschopnosti letiště, ale i budoucího rozvoje v oblasti výcviku, opravárenských služeb a dalšího ekonomického využití areálu.

„Pro mě by byla nejhorší zpráva, kdyby armáda řekla jen `a` – tedy odejdeme z letiště, a nedodala `b` – co s ním bude dál," komentoval pro Přerovský deník výsledek schůzky Václav Zatloukal z přerovské radnice, která investice do místního letiště v minulosti důrazně podmiňovala setrváním armády zde. Zástupci krajů však vyjádřili vděk alespoň za to, že bude provoz letiště státem zachován.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář