Terminál 1 pražského letiště navýší kapacitu

20.03.2013

Terminál 1 pražského letiště navýší kapacitu
Terminál 1 pražského letiště navýší kapacitu (Zdroj: Aeroweb.cz)

První terminál letiště Václava Havla zvýší v příštích měsících svou kapacitu, aby byl schopen obsloužit neustále vzrůstající počet cestujících ze zemí mimo Evropskou unii. Podle vyjádření zástupců pražského letiště bude hlavní změnou navýšení počtu přepážek pro odbavování cestujících.

Díky rozšiřování letů ČSA do východní Evropy je největší počet mimoevropských cestujících z Ruska a Ukrajiny. Jejich počet meziročně výrazně roste navzdory celkovému poklesu cestujících využívajících pražské letiště. Díky tomuto trendu budou všechny lety ČSA přilétající ze zemí mimo schengenský prostor využívat stání blíže k Terminálu 2, aby se zkrátil přestup na linky do zemí EU.

Lze  předpokládat, že k dalšímu přílivu cestujících, převážně z Asie, dojde po napojení letů ČSA na linky Korean Air, které plánují pomocí ČSA expandovat do Evropy. Nová spolupráce těchto dopravců by mohla zvrátit meziroční pokles počtu cestujících s kterým se letiště Václava Havla potýká. V roce 2012 odbavilo pražské letiště 10,8 milionu cestujících což představuje pokles o osm procent proti roku 2011.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář