Vrátí se série Red Bull Air Race? Webové stránky ožily

10.04.2013

Vrátí se série Red Bull Air Race? Webové stránky ožily
Vrátí se série Red Bull Air Race? Webové stránky ožily (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přes dva roky letečtí fanoušci na doméně Redbullairrace.com sledovali stále stejné obrázky - ohlédnutí za sezónou 2010, dosud posledním ročníkem seriálu leteckých závodů pod hlavičkou Red Bull. Nyní se stránky konečně opět pohnuly a jak se zdá, brzy se na nich dozvíme více informací o snad pokračování tohoto populárního, avšak velmi nákladného podniku.


Foto Red Bull

Vzdušná formule 1, jak bývá seriál Red Bull Air Race také někdy nazýván, si získal svou popularitu hned v roce 2003, kdy se do té doby netradiční závody v rychlosti akrobatických speciálů představily poprvé. Celkem rakouský výrobce energetických nápojů zorganizoval sedm ročníků, ve kterých se vystřídala takřka dvacítka pilotů, mezi nimi v ročníku 2010 i český pilot Martin Šonka.

Poslední sezóna však přinesla několik překvapení, z nichž nejmarkantnější byla zrušení závěrečných dvou závodů jen několik týdnu před jejich plánovaným konáním. Od finálového závodu v Lausitzu v srpnu 2010 se tak fanoušci jen marně dožadovali jakýchkoliv informací. Po avizovaném zrušení ročníků 2011, 2012 a 2013 se tak možná konečně blýská na lepší časy.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář