Aerobatic Freestyle Challenge se 8. června po roce vrátí do Prahy

22.04.2013

Aerobatic Freestyle Challenge se 8. června po roce vrátí do Prahy
Aerobatic Freestyle Challenge se 8. června po roce vrátí do Prahy (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká akrobacie na vrcholné úrovni v podání absolutní světové špičky v jediném 3D motoristickém sportu. Dvě ženy a osm mužů si to rozdají v open kategorii - o vítězi rozhodne přesnost, kreativita, preciznost a soustředění při rychlostech nad 400 km/h a přetížení až 10 G. Závod Aerobatic Freestyle Challenge se 8. června po roce vrátí na letiště v pražských Letňanech.

Druhý ročník Aerobatic Freestyle Challenge přivede do Prahy top piloty z České republiky, Francie, Velké Británie, Polska, Ruska, Španělska, Maďarska a Švýcarska, aby se v dvoukolovém závodě utkali o vítězství v netradiční akrobatické soutěži. Sportovní zápolení bude, tak jako loni, rozděleno na dvě části, z nichž první – akrobatická – obsahuje šest figur v jedné sestavě shodné pro všechny závodníky, druhá – freestyle – pak dává pilotům volné ruce v tom, co během vyhrazených 90 sekund na obloze předvedou.

„V ČR existuje řada špičkových akrobatických pilotů, od dob Petra Jirmuse je zájem o letecký sport mezi veřejností enormní. Stejně jako před rokem se i letos soutěž koná pod záštitou FAI/CIVA a jedná se o největší akrobatickou show se soutěžními prvky v Evropě v roce 2013,“ sdělil médiím Marek Hyka, závodní manažer a zároveň pilot, mistr světa v kategorii Advanced z roku 2010.

Pro milovníky letecké akrobacie, kteří nebudou moci dorazit na místo, je připraven přímý přenos závodu na televizní stanici Fanda. Co však diváci na obrazovkách neuvidí, je doprovodný program závodů, který čítá jak statickou i dynamickou prezentaci letadel a jiných pohybovadel, tak prohlídku paddocku či výstavu historických vozidel.

„Loňský pilotní ročník byl pro nás v mnohém poučný. Pro letošek proto chystáme svižnější program, jiné složení moderátorů a odpoledne, které si užije celá rodina a každý si tam bude moc najít to své. Podrobnosti brzy zveřejníme,“ doplnil Miloslav Lujka, generální ředitel závodu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář