AKTUALIZOVÁNO: Letoun PS-28 havaroval při zkoušení vývrtek

18.06.2013 1 příspěvek

AKTUALIZOVÁNO: Letoun PS-28 havaroval při zkoušení vývrtek
AKTUALIZOVÁNO: Letoun PS-28 havaroval při zkoušení vývrtek (Zdroj: Aeroweb.cz)

AKTUALIZOVÁNO 18. června, 20:30

Letoun PS-28 havaroval včera krátce po druhé hodině odpolední v okrajové části Uherského Hradiště. Nehoda se obešla bez zranění osob na zemi i posádky, neboť sedmdesátiletý pilot stroje krátce před havárií z letadla vyskočil a na padáku dopadl na nedalekou zahradu. Stroj se podle čerstvých informací Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN) dostal do vývrtky během jejich zkoušení.


Foto Policie ČR

"Letoun při programu letových zkoušek k ověření chování ve vývrtce nereagoval po uvedení do vývrtky na zásahy pilota k jejímu vybrání. Pilot se zachránil výskokem na padáku. Letoun dopadl do zahrady rodinného domu městské části Mařatice na okraji města Uherské Hradiště," konstatoval dnes ÚZPLN ve svém prohlášení. V zásadě tak potvrdil spekulace, které se objevovaly do té doby.

Kunovická společnost Czech Sport Aircraft, která je výrobcem i provozovatelem havarovaného stroje registrace OK-PSA, se k nehodě až do ukončení vyšetřování odmítla vyjádřit.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Co dodat?

21.01.2014 v 11:52 Tom

Kdysi legální, pak ilegální výrobce Zenairů opět ukázal své kvality.... testování nad zástavbou - no jistě. Takoví lidé nám ostatním nejen kazí pověst, ale postupně znemožní létání.

Odpovědět

Přidat komentář