Víkend oživí i sraz dvouplošníků při leteckém dni v Chrudimi

27.08.2013

Víkend oživí i sraz dvouplošníků při leteckém dni v Chrudimi
Víkend oživí i sraz dvouplošníků při leteckém dni v Chrudimi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Při příležitosti pětasedmdesátiletého výročí letiště v Chrudimi se otevřou dveře všem návštěvníkům v sobotu 31. srpna v rámci leteckého dne. Kromě letových i pozemních ukázek se v rámci akce uskuteční setkání bückerů a jiných dvouplošníků a mnoha dalších historických originálů i replik.

Dopolední program otevřou průlety Vzdušných sil Armády České republiky v podobě nadzvukových letounů JAS 39 Gripen a bitevníků L-159 ALCA. Hlavní letový program bude probíhat od 13 hodin a ukáže průřez 75 lety historie letiště od prvního přeletu Jana Kašpara až po současnost. Nebudou chybět ani scény z první a druhé světové války.


Foto Marek Odvárka

Hned sedm letounů Bücker 131 Jungmann a dále Bücker 181 Bestmann, Boeing Stearman, Spowithy Pup i Camel, Curtis JN-4 "Jenny" či Nieuport XI se slétnou, aby zpestřily program, který večer uzavřou koncerty Martina Langra a Anny K.

Na celou akci včetně koncertů je vstup zdarma. Piloti, kteří se na akci chystají vlastním letadlem, by měli pozorně sledovat vydané NOTAMy. Prozatím je v plánu, že přílety budou umožněny do 11:30 SEČ a později pouze po telefonické domluvě. Odlety budou probíhat po půl šesté odpolední.

Více informací o leteckém dni najdete ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář