POZOR! Vyšla nová verze Databáze letišť pro iPad a iPhone

01.10.2013

POZOR! Vyšla nová verze Databáze letišť pro iPad a iPhone
POZOR! Vyšla nová verze Databáze letišť pro iPad a iPhone (Zdroj: Aeroweb.cz)

Právě vyšla zcela nová verze aplikace Databáze letišť pro iPad a iPhone s označením 1.3. Jako úplnou novinku obsahuje aplikace off-line ePublikace: kompletní sekci GEN klasické Databáze letišť a také zcela kompletní AIP ČR včetně IFR informací, vydávaný LIS ŘLP ČR - a to jak sekci AD - VFR a IFR letiště, tak sekce GEN a ENR včetně SUP.

Další novinkou je zcela přepracovaný manager dat a licencí. Stahování dat a aktualizací je nyní mnohem jednodušší a každý si může vybrat, jaká data potřebuje aktuálně stáhnout. Dále bylo opraveno několik drobných nedostatků. Nová data, která jsou k dispozici ke stažení, jsou již plně aktualizována dle letní aktualizace Databáze letišť a také dle červencového cyklu kalendáře AIRAC.

POZOR NA iOS 7!
Pozor však na nový operační systém iOS 7! Apple přišel v novém systému s množstvím podstatných změn a připravil tak většině vývojářů software noční můru. Kompatibilita s iOS 7 zatím není v aplikaci plně vyřešena, a tak doporučujeme uživatelům vyčkat ještě pár dní s upgrade systému na nový iOS. Na nové verzi plně kompatibilní s iOS 7 pracujeme a během pár dnů bychom ji měli odeslat ke schválení na AppStore. Bohužel však schvalovací proces u Apple trvá dle našich prozatímních zkušeností pokaždé více než týden. Pokud jste již upgradovali na iOS 7, je i pro vás současná verze aplikace použitelná a v zásadě funkční. Hlavním nedostatkem je nezobrazování souborů PDF (Apple předělal způsob práce s PDF a jejich zobrazování, a proto se zatím všechny PDF soubory v aplikaci pod iOS 7 zobrazují pouze jako prázdná bílá stránka). Toto se v aplikaci týká zobrazení listů Databáze letišť Profi, sekce GEN klasické Databáze letišť a také kompletního AIP ČR.

O ZAPLACENOU LICENCI SAMOZŘEJMĚ NEPŘIJDETE!
Vzhledem ke zcela přepracovanému způsobu stahování a ukládání dat doporučujeme před stažením aktualizace původní aplikaci Databáze letišť nejdříve smazat a až poté nainstalovat novou verzi přímo z AppStore. Zakoupená licence na letecká data vám samozřejmě zůstane - po instalaci aplikace stačí kliknout na "Obnovit zakoupené" přímo v aplikaci.

NOVÁ VYLEPŠENÍ PŘIPRAVUJEME NA PŘÍŠTÍ LETECKOU SEZONU
Vzhledem k velkému zájmu uživatelů o aplikaci připravujeme přes zimu nová vylepšení, tak aby byla připravena na příští leteckou sezonu. Rádi bychom připravili nový editor uživatelských bodů a tratí skládajících se z více otočných bodů. Také bychom chtěli ještě vylepšit poskytované meteo informace. Máme i několik nápadů na zcela nové funkce aplikace, zatím si je však necháváme jako překvapení.

Novou verzi stáhnete na AppStore ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář