Letošní Aerobatic Freestyle Challenge se uskuteční v Brně

10.01.2014 2 příspěvky

Letošní Aerobatic Freestyle Challenge se uskuteční v Brně
Letošní Aerobatic Freestyle Challenge se uskuteční v Brně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letošní díl nevšedního leteckoakrobatického závodu Aerobatic Freestyle Challenge se uskuteční v Brně. Po dvou ročnících v pražských Letňanech se tak závod poprvé stěhuje do moravské metropole. Informaci Aerowebu potvrdil Marek Teyssler z organizačního týmu soutěže.

"Je to pravda. Letošní závod by se měl uskutečnit v Brně-Tuřanech. Chceme soutěž nabídnout naživo zase novým divákům a přilákat také návštěvníky ze Slovenska či Rakouska, kde se podobné akce nekonají," uvedl Teyssler a doplnil, že více informací organizátoři zveřejní v průběhu měsíce ledna.

Letošní závod by se měl také z tradičního sobotního termínu přesunout na neděli 8. června. Známé prozatím není složení startovního pole, neměl by v něm ovšem ani letos chybět spoluorganizátor akce a letecký akrobat Marek Hyka. Ten se bude navíc prezentovat na novém speciálu Extra 330 SC, který do své stáje získal díky nově uzavřené spolupráci se slovenskou společností Bittner-Audio.

Soutěž bude navíc součástí třínedělního festivalu Brno - město uprostřed Evropy, jehož hlavním programem je přehlídka hudbou doplněných ohňostrojů Ignis Brunensis a který bývá opestřený řadou kulturních či právě sportovních akcí.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

jak to bude?

15.05.2014 v 18:28 pepan

je znamo od kolika do kolika hodin to bude probihat?

Odpovědět

RE: jak to bude?

15.05.2014 v 18:32 Adam Zuska

Pepane, bohužel je už známo, že akce letos neproběhne vůbec... viz http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=4176&kategorie=30.

Odpovědět

Přidat komentář