Včerejší aktualizace AIPu přináší změny na některých letištích

21.03.2014

Včerejší aktualizace AIPu přináší změny na některých letištích
Včerejší aktualizace AIPu přináší změny na některých letištích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Včerejší cyklus změn dat Letové informační příručky AIP přináší jak informace o přechodu dalších sedmi letišť z poskytování služby AFIS na poskytování informací známému provozu (RADIO), tak některé dočasné úpravy a doporučení v Chomutově a v Moravské Třebové.

Vzhledem k nedávno do provozu uvedené zpevněné dráze na letišti v Moravské Třebové vydalo ŘLP na základě inofrmací provozovatele letiště přílohu AIP SUP 1/14, která uvádí doporučení při pohybu po ploše letiště. Kvůli štěrkovému odvodnění nové dráhy 08R/26L, které křižuje trvanatou dráhu 08R/26L, se doporučuje používat pro vzlety a přistání přednostě asfaltovou dráhu i pojezdové plochy. Jižní a východní část letiště se naopak nedoporučuje pužívat vůbec, a to vzhledem k nedostatečné pevnosti nově zatravněné plochy po deštích. Upraveny jsou také vjezdy na pochu.

Letiště Moravská Třebová
Foto Aeroklub Moravská Třebová

Volacím znakem RADIO budeme od 3. dubna nově oslovovat frekvence při příletu na aerodromy Česká Lípa, Hořovice, Chomutov, Chotěboř, Krnov, Letkov a Sazená.

Letiště v Chomutově navíc není možné od včerejška až do odvolání používát při nočních letech. Uvádí to příloha AIP SUP 2/14.

Mohlo by vás zajímat

Témata

AIP Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář