Chystá se Slet československých letadel v Táboře, přileťte také

05.06.2014 2 příspěvky

Chystá se Slet československých letadel v Táboře, přileťte také
Chystá se Slet československých letadel v Táboře, přileťte také (Zdroj: Aeroweb.cz)

Tato původně neformální sešlost fanoušků létání přivedla na myšlenku uspořádat o víkendu 28. a 29. června putovní slet československých letadel i pro veřejnost, ve větším měřítku a s podstatně širší základnou letadel. Tu budou tvořit stroje vyrobené v ČSR od roku 1950. Na české letecké nebe tedy přilétá zcela nový druh události, která svým zaměřením v dnešní době nemá srovnání.

V mnoha aeroklubech po celé ČR a v soukromých hangárech se nachází zlaté dědictví československého leteckého průmyslu. Značky jako jsou Aero, Avia, Zlín či Letov proslavily naši zemi po celém světě a dodnes zůstávají jejich jména v povědomí mnoha pilotů. Nezapomínáme na tento významný kus naší historie a rádi bychom vzdali poctu výrobcům a konstruktérům našich skvělých letadel. Všechny mají jedno společné - dlouhou tradici a kvalitu, kterou dodnes potvrzují stroje v aktivním leteckém provozu. Aktuálně je přihlášeno 30 letadel, z čehož je 13 kusů řady Z-26 a další krásné kousky jako například Avia BH-5, M1C Sokol, Aero Ae-45, Zlin Z-50M a LS, Z-143LSi a další.

Na akci se můžete přihlásit se svým českým mazlíkem i vy!

Přihlaste se prostřednictvím emailu michal.masar08@hotmail.com.

Obratem vám budou zaslány propozice s pokyny. Pozor, nejpozdější termín pro podání přihlášky je 9. června.

Pro návštěvníky je omezená kapacita 20 letadel na LKTA, všechna další budou přesměrována na nedaleké letiště v Soběslavi (LKSO). Přílety budou probíhat v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne. Vlastní program začne v sobotu v poledne briefingem a létat se bude do západu slunce. Večer je připravena párty a odlety jsou naplánované na neděli po celý den.

Více informací a aktuální dění sledujte na Facebooku!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Kapacita návštěv

06.06.2014 v 11:32 Petr

Není kapacita 20ti letadel návštěvníků zbytečně málo? Myslím,že o akci bude mezi piloty zájem a myslím že odklánění do LKSO je od návštěvy odradí. Piloti budou chtít na leteckou akci přiletět letadlem a ne potupně autem. Ikdyby tam předváděné techniky bylo hodně myslím že by nebyl takový problém tam vecpat víc letadel návštěvníků. A když ne jak bude řešena doprava Z LKSO. Díky za info.

Odpovědět

Kapaciza

06.06.2014 v 14:10 Michal Masař

Samozřejmě ta kapacita je jenom přibližná. Odklánění bude v případě přeplnění prostoru letiště, jinak budeme dělat vše pro to, aby k tomu nemuselo dojít. Díky za pochopení! M.

Odpovědět

Přidat komentář