Kopfstein ovládl před Šonkou a Hykou republikový motorový šampionát

23.06.2014

Kopfstein ovládl před Šonkou a Hykou republikový motorový šampionát
Kopfstein ovládl před Šonkou a Hykou republikový motorový šampionát (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přes občasné rozmary počasí, avšak ve výborné náladě návštěvníků i závodníků proběhlo víkendové Mistrovství republiky v motorové letecké akrobacii, které letos hostila Chotěboř. Tradiční čtyři závodní kategorie doplnil ještě atraktivní Freestyle. Vítězem nejprestižnější třídy Unlimited se stal Petr Kopfstein, který předčil své reprezntační kolegy Martina Šonku a Marka Hyku.

„Mám opravdu velkou radost, letošní sezóna se vyvíjí velmi pozitivně a mám tak velkou motivaci na sobě dál tvrdě pracovat,“ uvedl médiím Kopfstein, který se letos mimo jiné účastní Challenger Cupu, jakési předvstupní soutěže pro účast ve světové závodní sérii Red Bull Air Race, kde zatím Česko reprezentuje jen Martin Šonka. Ten skončil v Chotěboři druhý s drobným dvouprocentním odstupem. Bronzovou příčku zaujal Marek Hyka, který na vítěze ztratil 12 %. Podrobnější výsledky včetně bodových přídělů najdete na Acro-online!

Vítězem kategorie Advanced se stal Petr Kouřil před druhým Karlem Kuthanem a Miroslavem Sázavským. Třídu Intermediate sice ovládl Bohuslav Medvec ze Slovenska, mistrem ČR se ovšem stal Miroslav Černý. Na domácí stupně se probili ještě celkově pátý Petr Františ a šestý Jaromír Čihák, neboť celkovou třetí a čtvrtou pozici obsadili také letci ze země našeho východního souseda. V konkurenci 11 pilotů nejnižší kategorie Sportsman zvítězil Karel Vobořil, druhý skončil Leoš Balada a třetí Roman Tomášek. Martin Šonka se přecijen dočkal zlaté medaile, když v doprovodném čtyřminutovém Freestylu porazil druhého Petra Kopfsteina a třetího Karla Kuthana.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář