Šest trupů Boeingu 737 skončilo v řece po nehodě vlaku v Montaně

07.07.2014

Šest trupů Boeingu 737 skončilo v řece po nehodě vlaku v Montaně
Šest trupů Boeingu 737 skončilo v řece po nehodě vlaku v Montaně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na den oslav 4. července, známého ve Spojených státech jako "den nezávislosti", se několik vagónů nákladního vlaku poblíž města Superior ve státě Montana stalo doslova nezávislými na vedoucí lokomotivě. Událost, při níž nebyl naštěstí nikdo zraněn, by asi nezpůsobila takový rozruch, kdyby vlak nepřevážel do továrny ve washingtonském Rentonu trupy Boeingů 737. A šestice z nich při nehodě skončila na úpatí řeky Clark Fork.


Foto Jen Johnson

Vyprošťovací práce se od té doby protahují a očekává se, že tři trupy, které spadly až do vody, se podaří odstranit během zítřka. Zatím není jasný rozsah jejich poškození ani možnost jejich dalšího použití. Kusy nyní zkoumají experti z Boeingu. Kromě trupů vlak převážel také díly do "triple-sedmiček" a náběžné hrany pro B747.

Po této vlakové trati putuje měsíčně přes 40 trupů a dalších součástí pro boeingy z výrobní továrny společnosti Spirit AeroSystems ve Wichitě do Rentonu ve Washingtonu, kde se letouny typu 737 kompletují. Díly pro B747 a B777 poté cestují do další washingtonské továrny Boeingu v Everettu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář