Airbus A380 pravidelně v Praze? Zřejmě od příštího léta

14.07.2014

Airbus A380 pravidelně v Praze? Zřejmě od příštího léta
Airbus A380 pravidelně v Praze? Zřejmě od příštího léta (Zdroj: Aeroweb.cz)
Airbus A380 Korean Air

Všech osm Airbusů A380 ve flotile Korean Air je koncipováno pro tři cestovní třídy, které dohromady nabízejí 407 sedadel pro cestující.

Pasažérům je též k dispozici první palubní duty free obchod, tři bary a salónky. Společnost je navíc známá podáváním velmi chutných pokrmů.

Zřejmě od letní sezóny roku 2015 se bude v Praze pravidelně objevovat největší dopravní letoun pro přepravu osob současnosti Airbus A380. Podle týdeníku Euro, který informaci jako první přinesl, jej do Prahy vypraví jihokorejský spoluvlastník Českých aerolinií Korean Air. Naplní se tak přání zástupců českého letiště i četných leteckých fandů, kteří jej vyslovili při první návštěvě tohoto letounu v Praze letos v březnu.

Podle týdeníku již letiště prochází úpravami terminálu 1 a přepážek odbavení, které umožní hladký provoz A380 na pravidelné bázi. Zvětšen již udájeně byl třeba karusel pro výdej zavazadel.

Přesto se nebude největší airbus objevovat v Praze denně. Na lince ze Soulu se bude střídat s typem Airbus A330, který Prahu pravidelně obsluhuje v současnosti.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Airbus A380


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář