Le Vot a Velarde rozšíří startovní pole Red Bull Air Race 2015

18.12.2014

Le Vot a Velarde rozšíří startovní pole Red Bull Air Race 2015
Le Vot a Velarde rozšíří startovní pole Red Bull Air Race 2015 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dva českým divákům dobře známí piloti, Francouz Francois Le Vot a Juan Velarde ze Španělska, rozšíří startovní pole Master Class pro ročník 2015 závodů Red Bull Air Race. Oba letci, kteří se letos představili v nižší výkonnostní soutěži Challenger Cup, na nedávném přípravném kempu získali své neomezené superlicence. O titul mistra světa pro rok 2015 tak bude soupeřit 14 mužů.

Le Vot and Velarde at the pilot training camp
Foto Red Bull Air Race

Oba nováčci v nejvyšší kategorii RBAR se v minulosti představili i na leteckých akcích v České republice, například v pražských Letňanech při závodech Aerobatic Freestyle Challenge. Le Vot známý mezi piloty jako "Zool" dal před vstupem do mistrovské třídy závodního seriálu sbohem své kariéře pilota ve francouzském letectvu. Úřadující mistr světa v motorové letecké akrobacii unlimited se tak bude příští rok prohánět pouze v novém závodním speciálu, který zatím nebyl odhalen.

Velarde bude po tragicky zesnulém Alejandru MacLeanovi teprve druhým Španělem v nejrychlejším motorsportu na světě. Jeho největším úspěchem je vítěztsví na národním šampionátu v letecké akrobacii v roce 2010. S reprezentací své země vybojoval také světové stříbro v soutěži týmů v roce 2007.

Oba piloti se divákům Red Bull Air Race představili v letošní premiéře závodů Challenger Cup. Zatímco Le Vot vévodil třem podnikům sezóny a probojoval se až do závěrečného finále ve Spielbergu, Velardovým nejlepším výsledkem bylo třetí místo v úvodním závodu sezóny v Abú Dhabí.

Sezóna Red Bull Air Race 2015 se opět ve Spojených arabských emirátech rozběhne již v půlce února. O kompletním závodním kalendáři, který vyvrcholí v říjnu závodem ve Spojených státech, jsme vás již informovali.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář