Dynon Avionics vyhoví požadavkům EASA na vysílání ADS-B out zpráv od roku 2020

25.05.2015

Dynon Avionics vyhoví požadavkům EASA na vysílání ADS-B out zpráv od roku 2020
Dynon Avionics vyhoví požadavkům EASA na vysílání ADS-B out zpráv od roku 2020 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost Dynon Avionics (DA) uvedla novou verzi softwaru pro SkyView, přístroj zobrazující letové a navigační údaje. Verze se softwarem 12.2 a modernizovaným měřičem magnetického pole (magnetometrem) nabídne operační modul velikosti krabičky od karet pro snadnou instalaci do prostředí přístrojů a schopnost vysílat ADS-B data. Vyhoví tak zároveň požadavkům Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA) i americkému Federálnímu úřadu pro letectví (FAA) na vybavení všech letadel systémem ADS-B-out od roku 2020.

panel SkyView s volitelným zobrazením informací o počasí, foto: Dynon Avionics

SkyView nabízí 7” a 10” zobrazovací plochy, které pilotovi poskytují standardní údaje Primárního (PFD) a Navigačního (ND) displeje. Kromě již zmíněné zástavby ADS-B out může systém na přání využívat anténu pro příjem „out“ zpráv druhých letadel, tedy schopností ADS-B in. SkyView lze prostřednictvím wi-fi sítě propojit s PocketFMS EasyVFR a usnadnit si tak plánování VFR letů, získávat zprávy NOTAM, data o počasí nebo informace o letových omezeních. SkyView není vybaven evropskými leteckými mapami, ty je proto nutné získávat pomocí PocketFMS EasyVFR mobilní aplikace.

Magnetometr SV-MAG.236, který lze pořídit za 140 $ oproti běžným 180 $, je senzor poskytující letová data, data pro umělý horizont a informaci o kurzu letadla. Jeho menší rozměry jsou výhodou při hledání vhodného místa pro zástavbu, neboť má vysoké nároky na své umístění z důvodu možného rušení.

DA se soustředí na trh experimetnálních a lehkých sportovních letadel. Nabízí produkty z oblasti letecké komunikace a navigace a snaží se přinášet nejmodernější technologie do letadel všeobecného letectví. Více informací naleznete na internetových stránkách Dynon Avionics.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář