Boeing 737 zachvátily po přistání plameny

18.06.2015

Boeing 737 zachvátily po přistání plameny
Boeing 737 zachvátily po přistání plameny (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jen krátce po přistání na kazašském letišti zachvátily Boeing 737 společnosti SCAT Airlines plameny. Všichni cestující včetně členů posádky byli v době události naštěstí již mimo letadlo a odlétající pasažéři ještě nenastoupili na palubu letounu. Požár způsobila exploze kyslíkové nádrže, následné plameny letadlo neopravitelně poničily. Zprávu přinesl portál dailmail.co.uk

 
Požár Boeingu 737 kasašských aerolinií SCAT Airlines

Zděšení pasažéři z odletové haly s hrůzou v těle a mobilními telefony v ruce pozorovali a natáčeli živelné plameny, jež prostupovaly hustě černý kouř linoucí se z přední části kabiny letounu. Podle serveru The Aviation Herald se tak stalo krátce po přistání na kazašském letišti Aktau. V době exploze kyslíkové láhve pracovníci letadlo kontrolovali a připravovali na další let, podle dostupných informací si nehoda nevyžádala žádný lidský život.

Letecká společnost SCAT Airlines se již dříve potýkala s bezpečnostními problémy, které jí notně poničily pověst. V lednu roku 2013 havaroval jeden z jejich strojů při letu v husté mlze poblíž kazašského města Kyzyltu. Na palubě zahynulo všech 21 osob.

Australský portál AirlineRatings.com zkraje tohoto roku zveřejnil hodnocení bezpečnosti 449 leteckých společností, přičemž SCAT Airlines se se ziskem jedné ze sedmi hvězd umístil mezi pěti nejhoršími společnostmi. Přepravce má rovněž zakázáno létat na evropská letiště.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář