Podhořany hostí první mistrovství ČR ve vrtulníkovém létání

26.06.2015

Podhořany hostí první mistrovství ČR ve vrtulníkovém létání
Podhořany hostí první mistrovství ČR ve vrtulníkovém létání (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aerodrom ve východočeských Podhořanech se stává dejištěm historické události. Pardubický aeroklub zde totiž pořádá historicky první Mistrovství České republiky ve vrtulníkovém létání. Zatímco včerejšek a dnešek ještě patří tréninkovým letům, v sobotu už bude korunován první vrtulníkový mistr republiky.


Foto Radionz.co.nz

Všechny disciplíny soutěže jsou odvozeny od činností služby pátrání a záchrany a letecké záchranné služby. Piloti při soutěži předvádějí použití vrtulníků při záchraně lidského života, a to v disciplínách vedení fendru (8kilové bóje zavěšené na 8metrovém laně), přesnost visení, slalom a navigace. Nepovinnou disciplínou se samostatnou kvalifikací je pak ještě freestyle. Více informací o disciplínách najdete na webu Helisport.cz.

Podle startovní listiny figuruje v soutěži celkem 11 dvoučlenných posádek, všichni soutěžící na vrtulníku Robinson R-44. Ze závodů by měl vzejít také první reprezentační tým pro letošní 15. FAI Mistrovství světa ve vrtulníkovém létání, které bude od 12. do 16. srpna hostit polský Przylep u Zieloné Góry.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář