Na jihu Anglie havaroval Phenom 300, oběti jsou příbuzní Bin Ládina

03.08.2015

Na jihu Anglie havaroval Phenom 300, oběti jsou příbuzní Bin Ládina
Na jihu Anglie havaroval Phenom 300, oběti jsou příbuzní Bin Ládina (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na letišti v Blackbushe na jihu Anglie havaroval soukromý Phenom 300 saudskoarabské registrace HZ-IBN. Stroj při přistání sjel z dráhy na parkoviště, kde vrak zachvátil požár. Nehoda si vyžádala čtyři mrtvé, pilota a tři cestující. K události došlo již v pátek a asi by zůstala bez většího povšimnutí, kdyby se nezjistilo, že cestující byli příbuzní Usámy bin Ládina.

Stroj patřil společnosti Salem Aviation spadající pod konglomerát Bin Laden Group. Podle The Daily Mail se navíc na jeho palubě měli nacházet tři příbuzní Usámy bin Ládina, jeho nevlastní sestra a její rodiče. Těla se však zatím nepodařilo identifikovat, jde tak zatím jen o domněnku.

Phenom letěl do Blackbushe z italského Milána. Podle dostupných dat měl být pilot při přiblížení přes dvě stě metrů nad předepsanou trajektorií, navíc při rychlosti výrazně přesahující rychlost při přiblížení jeho stroje. Přesto se rozhodl neopakovat. Pokus o přistání tak vzhledem k délce dráhy nemohl skončit jinak. Letoun po přejetí dráhy zůstal zhruba sto metrů za ní, kde začal ihned hořet. Na zemi stroj naštěstí nikoho nezranil, bylo však poničeno několik aut.


Foto / Sky News

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář