Čeští akrobaté úspěšní na mistrovství světa ve Zbraslavicích

17.08.2015

Čeští akrobaté úspěšní na mistrovství světa ve Zbraslavicích
Čeští akrobaté úspěšní na mistrovství světa ve Zbraslavicích (Zdroj: Aeroweb.cz)

Úspěchem pro český tým skončilo v sobotu 15. srpna mistrovství světa v bezmotorové akrobacii konané ve Zbraslavicích. V kategorii ADVANCED je mistrem světa Miroslav Černý. Za ním se pak umístili Slawomir Talowski z Polska a Jonas Langenegger reprezentující Švýcarsko. I v soutěži týmů, tedy součtu bodů tří nejlepších reprezentantů země, se Česká republika umístila na skvělém druhém místě. Týmem byla podle bodů trojice ve složení Miroslav Černý, David Beneš a Martin Meloun.

V kategorii UNLIMITED se pak podařilo českému týmu ve složení Přemysl Vávra, Miroslav Červenka, Lucie Pešková vyhrát a obhájit tak titul mistrů světa. V soutěži jednotlivců byl nejlepším Čechem Přemysl Vávra na šestém místě. Mistrem světa se stal Ferenc Toth z Maďarska. Na stupních vítězů ho následovali druhý Luca Bartossio reprezentující Itálii a Němec Eugen Schaal.

K tomu získali naši reprezentanti tři medaile za umístění v jednotlivých programech. Byli jimi Přemysl Vávra, který získal zlatou medaili za povinnou sestavu, Lucie Pešková, druhá ve volné sestavě a Miroslav Červenka, který si za volnou tajnou sestavu odnesl bronzovou medaili.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář