Srážku Cessny a jetu Sabreliner nad Kalifornií nepřežilo pět osob

17.08.2015

Srážku Cessny a jetu Sabreliner nad Kalifornií nepřežilo pět osob
Srážku Cessny a jetu Sabreliner nad Kalifornií nepřežilo pět osob (Zdroj: Aeroweb.cz)

Hodinu před nedělním polednem místního času (16:00 UTC) se krátce před přistáním na veřejném kalifornském letišti Brown Field srazila Cessna 172 s menším business jetem Sabreliner. Nikdo ze čtyř osob na palubě proudového letounu ani pilot Cessny nehodu nepřežil. Kromě lehkého požáru po dopadu na zemi nevznikly žádné další škody. O nehodě informoval portál Avweb.com


Úřady již zahájily vyšetřování srážky dvou letadel / Foto jewocity.com

Obě letadla prováděla přiblížení na stejnou dráhu veřejného letiště Brown Field, v době srážky od něj byla necelé čtyři kilometry daleko. Trosky strojů od sebe byly ve vzdálenosti přibližně čtyř set metrů. Teplota 33°C a dohlednost nad deset kilometrů nedává tušit, že by meteorologické podmínky byly jedním z článku pověstného řetězce chyb.

„Muselo se jednat o velmi silný náraz, jak je vidět na troskách obou letadel,“ uvedl šéf zasahujícího kalifornského hasičského sboru Nick Schuler podle televize Fox News. „Všude jsou rozesety trosky,“ dokreslují obraz zkázy slova policisty, který na místo nehody dorazil jako první.

Letiště Brown Field je díky své poloze pouhých dvou námořních mil od hranic často označováno jako brána do Mexika. Zároveň významně snižuje zatížení nedalekého mezinárodního letiště Lindbergh Field v San Diegu.

Americký národní úřad pro letectví (FAA) i Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) se již případem začaly zabývat.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář