MPL Career Day v CATC navštívila stovka zájemců o výcvik

04.09.2015

MPL Career Day v CATC navštívila stovka zájemců o výcvik
MPL Career Day v CATC navštívila stovka zájemců o výcvik (Zdroj: Aeroweb.cz)

Prostory výcvikového centra na pražském letišti Václava Havla praskaly minulou neděli ve švech. Czech Aviation Training Centre (CATC) přivítalo 98 fanoušků letectví a potenciálních zájemců o studium v MPL programu, kteří se zúčastnili přednášek, exkurze i zkušebních letů na simulátorech. Osmadvacet z nich poté využilo možnost se rovnou přihlásit ke vstupním testům, tzv. screeningu.

Po celé nedělní odpoledne probíhaly prezentace o MPL výcviku, představili se instruktoři a zástupci spolupracujících leteckých společností. Účastníci se seznámili s podmínkami pro přijetí do výcviku, mezi něž patří kromě jiného test z angličtiny (je potřeba prokázat znalosti alespoň na úrovni B2), ale také získání zdravotního osvědčení Medical Class 1.


Foto CATC

Po malém občerstvení následovala exkurze po výcvikovém centru a možnost zalétat si 40 minut v simulátoru ATR 42/72 nebo B737NG. V mezičase byli zájemcům k dispozici piloti a instruktoři MPL výcviku; mnozí využili příležitosti ke konzultaci s leteckým lékařem, se zástupci Czech Airlines a Travel Service, ale také s prvními absolventy MPL výcviku, dnes profesionálními piloty Petrem Adámkem a Lubošem Nevařilem.

Pokud sami ještě váháte, zda do MPL výcviku vstoupit, máte na rozmyšlenou už jen pár dní – přihlášky se uzavírají v pátek 11. září. Screening bude probíhat v týdnu od 14. září, další pak od 21. září. V případě dotazů pište na mpl@catc.cz.

Více o MPL výcviku najdete na webu www.catc.cz!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář