Víkend v Benešově zpestří „plachtařský aerosalon“ Glider Market

23.09.2015

Víkend v Benešově zpestří „plachtařský aerosalon“ Glider Market
Víkend v Benešově zpestří „plachtařský aerosalon“ Glider Market (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na tradici UL aerosalónů a akcí typu "předveď a prodej" pro modelářský svět se pokusí o nadcházejícím víkendu 26. a 27. září navázat pemiérový ročník Glider Marketu na letišti v Benešově. S nápadem na uspořádání podobné akce na zvětšené ploše zahrnující vzletovou a přistávací dráhu, určenou pro nabídkové i zkušební lety větroňů a dalších letadel nabízených k prodeji, přišla skupinka organizátorů v čele s reprezentačním trenérem družstva Advanced Milošem Ramertem.

S touto akcí bude souběžně také probíhat náborová akce pro potenciální budoucí bezmotorové akrobaty, od soboty 26. do pondělí 28. září. Bude zabezpečeno levné vlekání vlečnými ultralighty, které budou chtít výrobci, vystavující na Glider Market, předvést na akci. Zatím je potvrzená vlečná Skylane (Air Lony) a vlečný Sting (TL-Ultralight), je možné očekávat i další. Zájemcům, držitelům průkazu pilota kluzáků nebo alespoň žáka kluzáků s medicalem, bude nabídnuto akrobatické svezení na ASK-21 nebo DG-1000 se zkušeným akrobatickým instruktorem a současně i soutěžním akrobatem.

Akce je určena zejména potenciálním zájemcům o akrobatické plachtění. Létat se bude dle programu Glider Marketu od 10 hodin každý den (dle počasí a výšky mraků), v pondělí akrobatické radosti skončí v 17 hodin. Lákadlem pro vážné zájemce o akrobatický výcvik může být možnost svezení v soutěžním speciálu MDM-1 Fox s mistrem světa v kategorii Advanced Mirkem Černým nebo již zmíněným panem Ramertem.

Ceny pro členy AeČR, držitele plachtařského průkazu žáka nebo pilota za jeden akrobatický start do výšky 1 200 m za kluzák ASK-21 nebo DG-1000 s instruktorem a přistávací poplatky aerovleku činí 400 Kč, za let do výšky 1 000 m 330 Kč. Cena aerovleku za standardním Zlinem Z-226MS do výšky 1 200 m je 1 200 Kč, aerovlek do výšky 1 000 m je za 1 000 Kč. Vzhledem k zájmu výrobců vlečných UL strojů předvést své výrobky v praxi jako ekonomické stroje lze očekávat ceny aerovleků poloviční.

Své otázky ohledně Glider Marketu (jak pro prodejce, tak návštěvníky) nebo Akrobatického prodlouženého víkendu prosím směřujte na:

Miloš Ramert
tel.: 603 927 241

Glider Aerobatic Club o.s.
letiště Benešov
257 51 Bystřice

www.gac-ramert.eu
gac@centrum.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář