Při havárii vystoupení leteckého cirkusu v Bratislavě jeden z pilotů nouzově přistál, druhý je v nemocnici

01.10.2006

Na bratislavském letišti ve Vajnorech se dnes při přehlídce létání historických replik českého Královehradeckého leteckého cirkusu srazila dvě malá letadla. Havárie se obešla bez smrtelných zranění, jeden z pilotů byl však odvezen do nemocnice.

Při havárii vystoupení leteckého cirkusu v Bratislavě jeden z pilotů nouzově přistál, druhý je v nemocnici
Při havárii vystoupení leteckého cirkusu v Bratislavě jeden z pilotů nouzově přistál, druhý je v nemocnici (Zdroj: Aeroweb.cz)
Podobná nehoda se stala na vajnorském letišti v březnu 2003. Tehdy při ní zahynuli dva lidé.

"Žádní diváci zraněni nebyli. Jeden z pilotů nouzově přistál, druhý je v nemocnici," řekla o dnešní nehodě Toševová. Nehoda se stala krátce po 16:00 hodině a letecká show byla podle Toševové předčasně ukončena.

Královehradecký letecký cirkus vystoupil na Slovensku poprvé tento měsíc v Očové u Zvolena. Šéfem cirkusu je český podnikatel Martin Kindernay, který zakládal českou televizní stanici TV3. Ta se později stala předmětem mezinárodní arbitráže.

Letecká neštěstí menších letadel byla na Slovensku zaznamenána i loni. V září přišli po pádu letadla u Lučence o život dva piloti, v červenci zahynul při havárii pilot rogala u Gajar nedaleko hranic s Rakouskem. Tři dny předtím zemřeli dva piloti při nehodě dvou malých letadel nedaleko Ružomberka.

Fotografie nehody najdete na blogu SME.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář