Jak získat práci u aerolinek ihned po výcviku, radí kadet Ryanairu

07.12.2015

Jak získat práci u aerolinek ihned po výcviku, radí kadet Ryanairu
Jak získat práci u aerolinek ihned po výcviku, radí kadet Ryanairu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Co očekávat a jak se chovat ve chvíli, ke které směřují všichni aspiranti na práci dopravního pilota? Jak probíhal pracovní pohovor pro leteckou společnost Ryanair popisuje student letecké školy Flying Academy Vlad R., který byl vybrán do kadetního programu irského nízkonákladového dopravce. „Ve chvíli, kdy jste na pohovoru, je to pouze na vás,“ popisuje své zážitky student profesionálního leteckého výcviku 0-ATPL.

Pracovní pohovor u Ryanairu se skládá ze dvou částí, letu na simulátoru a interview. „Pro udržení vodorovného letu při rychlosti 220 uzlů potřebujete nastavit sklon na 2,5 stupně, výkon na 60 % N1 a vyvážit letadlo, znělo například zadání z briefingu. Vše si hned musíte zapsat a připravit si se svým kolegou ze simulátoru všechny informace, které budete potřebovat během letu,“ popisuje Vlad dvouhodinovou simulaci, která předpokládá již hotový kurz součinnosti vícečlenné posádky.


Foto Flying Academy

Část interview dále pátrá po technických znalostech uchazeče, opírajících se převážně o témata ATPL teorie. „Během pohovoru se ale připravte i na osobní otázky, typu ‚proč byste chtěl létat zrovna u nás?‘ nebo ‚jaké bylo nejtěžší rozhodnutí ve vašem životě?‘. Velice oblíbená otázka je také: ‚Pokud bychom si měli vybrat mezi vámi a ještě jedním kandidátem, proč bychom měli vzít zrovna vás?‘ Na všechny otázky tohoto typu se rozhodně připravte,“ radí student Flying Academy.

Celý článek Vlada, který získal práci u aerolinek po třech měsících od získání licence CPL, si přečtěte na stránkách letecké školy Flying Academy.

Mohlo by vás zajímat