Red Bull Air Race zná kalendář pro rok 2016, českým fanouškům přeje

16.12.2015

Red Bull Air Race zná kalendář pro rok 2016, českým fanouškům přeje
Red Bull Air Race zná kalendář pro rok 2016, českým fanouškům přeje (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mistrovství světa leteckých závodů Red Bull Air Race bude v nadcházejícím ročníku 2016 tvořit opět osm zastávek. Oproti loňsku přibyly do kalendáře dvě nové destinace a české fanoušky může těšit, že hned polovina závodů se uskuteční "na dolet" z České republiky. První závod se poletí 12. března tradičně v Abú Dhabí a nového mistra světa poznáme nejpozději 16. října stejně jako loni na autodromu v Las Vegas.


Závodní kaledář RBAR 2016 (kliknout pro zvětšení)

První "novinkou" v itineráři pilotů pro rok 2016 bude německý Lausitz se svým místním automobilovým okruhem, který si zopakuje pořádání závodu Red Bull Air Race po šestileté odmlce. Právě v roce 2010 zde byl korunován ve zkráceném ročníku Paul Bonhomme coby mistr světa podruhé. Úplnou novinkou je potom říjnová zastávka v Indianapolis v Indianě, na středozápadě Spojených států. Zdejší závod bude opět předstupněm zámořského finále, které se v lasvegaské poušti uskuteční o dva týdny později.

Na opakování letošního zážitku se naopak mohou těšit fanoušci v již zmíněných Spojených arabských emirátech, kde seriál tradičně začne. Již druhá zastávka by měla přivést vzdušný peloton do rakouského Spielbergu. Definitivní termín ani přesné místo závodu v Japonsku ještě není stoprocentní, ale dá se předpkládat, že tribuny budou v některém z japonských měst vyprodané stejně jako loni. I když bude startovní pole v příštím roce postrádat ikonickou postavu Pétera Besenyeie, bude další červencový závod v Budapešti jistě jednou z nejpovedenějších zastávek celého ročníku. A k tradičním dejištím šampionátu se definitivně zařadil také anglický Ascot, jehož dostihová dráha s vlétnutím do trati ihned po vzletu budíla velké nadšení již v posledních dvou letech.

Na rozdíl od kalendáře však není ani po dnešku jisté, jaké bude přesné složení závodníků v roce 2016. Odchod dvou hvězd, mistra světa Paula Bonhommea a Besenyeie, by nahrával reinkarnaci závodního modelu z roku 2014, kdy čítalo startovní pole také 12 pilotů. Stále je však otevřena i možnost příchodu některého pilota, který letos testoval své schopnosti v Challenger Cupu. Budoucí týdny jistě napoví více.

Kalendář závodů Red Bull Air Race 2016

11.-12. března Abú Dhabí, Spojené arabské emiráty
23.-24. dubna Spielberg, Rakousko
bude upřesněno Japonsko
16.-17. července Budapešť, Maďarsko
13.-14. srpna Ascot, Velká Británie
3.-4. září Lausitz, Německo
1.-2. října Indianapolis, Indiana, Spojené státy americké
15.-16. října Las Vegas, Nevada, Spojené státy americké

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář