Jak se létá v USA? Student Flying Academy popisuje zkušenosti z výcviku na Floridě

29.01.2016

Jak se létá v USA? Student Flying Academy popisuje zkušenosti z výcviku na Floridě
Jak se létá v USA? Student Flying Academy popisuje zkušenosti z výcviku na Floridě (Zdroj: Aeroweb.cz)

Flying Academy nabízí jedinečnou možnost absolvovat část nebo celý time-building v nové pobočce letecké školy v Miami. Pilot Bekim H. z Chorvatska pokládá zkušenosti z Floridy za životní příležitost. „Každý student by tam měl jít létat. Jedná se opravdu o skvělou zkušenost,“ doporučuje jednoznačně výcvik Flying Academy na Floridě.

Základna Flying Academy se nachází na Miami Executive Airport, jednom z největších civilních letišť na Floridě, kde je hustý letecký provoz. Rádiová komunikace je téměř neustálá. „Třeba frekvenci měníte pětkrát během prvních deseti minut vašeho letu,“ popisuje Bekim, který na americké základně letecké školy strávil přes měsíc intenzivního výcviku a svoje zkušenosti shrnuje jako skvělý trénink před vstupem do opravdových aerolinek.

Co je FBO

Fixed-base operator je poskytovatel leteckých služeb jako doplňování paliva, hangárování, pronájem a údržba letadel a dalších sídlící na daném letišti. Velcí poskytovatelé jako například Landmark Aviation mají síť provozoven po celých Spojených státech.

Větší Fixed-base operator (FBO) mají k dispozici extra služby pro piloty. Například za doplnění určitého množství paliva dostane pilot k dispozici auto zdarma na hodinu a půl. Může tak jet například do města na oběd nebo na pláž relaxovat. FBO dále poskytuje pilotům kompletní servis pro plánování letů včetně využití briefing roomu.

V USA je každé letiště vybaveno systémem PAPI a dráhovým osvětlením s možností ovládání přímo pilotem za letu. „Pokud létáte v nočních hodinách na letištích, která jsou v tuto dobu leteckým prostorem třídy G, v provozu již není věž a osvětlení dráhy ovládáte přímo z letounu. Je to velice jednoduché, naladíte frekvenci věže nebo přímo frekvenci pro ovládání světel a třikrát zaklíčujete,“ vypráví Bekim.

Pronájem letadla na hodinu time-buildingu začíná na 85 dolarech (cca 2 100 Kč) včetně paliva. Komunikační a přistávací poplatky jsou zcela zdarma.

Více o tom, jak probíhá letecký výcvik v Miami, se dočtete ZDE, nebo kontaktujte přímo leteckou školu Flying Academy.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář