Databáze letišť 2016 jde do tisku, předplaťte si ji výhodně již nyní

15.02.2016

Databáze letišť 2016 jde do tisku, předplaťte si ji výhodně již nyní
Databáze letišť 2016 jde do tisku, předplaťte si ji výhodně již nyní (Zdroj: Aeroweb.cz)

Databáze letišť 2016 vychází již za pět týdnů a do konce února si ji můžete výhodně předplatit. Aktuální vydání Databáze letišť 2016 včetně nových leteckých map VFR se již začíná tisknout, distribuce by měla být zahájena v pátek 25. března.

Jedná se o již 19. vydání a kromě mnoha novinek se můžete jako každý rok těšit také na klasickou sadu VFR navigačních map z vydavatelství Databáze letišť a letos navíc i na aktuální leteckou mapu ICAO 1 : 500 000 od Řízení letového provozu ČR, která bude přibalena ke každému výtisku Databáze letišť 2016. Po zařazení šesti nových letišť a heliportů je celkem zpracováno rekordních 234 letišť, UL ploch a heliportů v České republice a na Slovensku.

Úplnou novinkou letošního vydání je přepracované uspořádání sekce letišť, které zejména u letišť s rozsáhlým dráhovým systémem zvýší použitelnost uvedených podrobných informací. Na přesnou podobu této úpravy si piloti budou muset počkat do konce března. Další novinkou je sekce Průvodce obsahující náměty kam si zaletět na oběd či večeři, do lázní, na golf nebo kam naplánovat letecký výlet. Tato nová sekce je zatím v plenkách, ale věřím, že se rychle rozroste a stane se výborným pomocníkem při plánování vašich letů a výletů. Dále se proměnila sekce všeobecných informací (GEN) tak, aby byly informace uspořádány více intuitivně a přehledněji.

Do oddílu map přibyly nové přehledky ČR a SR. Tato mapa byla dříve tištěna přímo na stránkách DL (pamětníci si jistě vzpomenou na dlouhý - 2x složený výklopný list s oboustrannou mapou), ale s nástupem mapy spodního vzdušného prostoru 1 : 1 000 000 je i ta již minulostí. Na podnět pilotů, kteří si stěžovali, že když mapu 1 : 1 000 000 někam založí, jsou pak bez přehledky, na vás čeká zbrusu nová přehledka v měřítku cca 1 : 1 500 000 přímo v oddílu mapy sekce GEN.

Všechny letecké i ostatní informace jsou samozřejmě pečlivě aktualizované, prakticky ověřené a připravené na celou sezonu 2016. Jelikož na konci letošního roku bude započato přeladění komunikačních frekvencí na kanálový rozestup 8,33 kHz, jsou již nyní v Databázi letišť uvedeny nové frekvence platné od listopadu 2016 (v závorkách s označením počátku platnosti).

Databázi letišť 2016 si můžete objednat již nyní v Pilotshopu nebo ještě do konce února prostřednictvím výhodného předplatného. S předplatným výrazně ušetříte jak na ceně výtisku, tak na poštovném, a navíc dostanete Databázi letišť jako první - přímo z tiskárny! Nabízené předplatné je nezávazné a pohodlné, určitě proto stojí za vyzkoušení. O nic se nemusíte starat, stačí se zaregistrovat a zaplatit bankovním převodem nejpozději do konce února.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář