Šonka a Kopfstein se připravují na novou sezónu, Šonkovi sponzorem Red Bull

01.03.2016

Šonka a Kopfstein se připravují na novou sezónu, Šonkovi sponzorem Red Bull
Šonka a Kopfstein se připravují na novou sezónu, Šonkovi sponzorem Red Bull (Zdroj: Aeroweb.cz)

Do nové sezóny seriálu Red Bull Air Race nastoupí Martin Šonka s novým sponzorem, kterým se stal samotný Red Bull. Kromě nového sponzora, jména týmu a loga dostane čtvrtý muž loňského pořadí i nové letadlo. Bude jím Edge 540 V3, na kterém odlétal v loňské sezóně pět závodů Peter Besenyei. Svůj o sezónu starší Edge V3 pak prodá do série Masters nově nastupujícímu Petru Kopfsteinovi.


Šonka a Kopfstein na dnešní tiskové konferenci / Foto ČTK

Spolu s novým letadlem ale čeká oba piloty i mnoho úprav a ladění. V případě Šonky jde hlavně o vyřešení problémů s váhou a chlazením a úpravy kabiny po předchozím, o hlavu menším majiteli. O něco složitější to pak má Petr Kopfstein, který zatím létal pouze na letounu Extra 330LX, který je shodný pro všechny závodníky v Challenger Cupu.

Podle obou tak bude začátek sezóny hlavně ve znamení sběru dat a seznamování se s novým strojem. Jak Petr, tak Martin však samozřejmě myslí na co nejlepší výsledky. Šonka bude jako loni bojovat o první místa, oproti tomu Kopfstein hlavně o to umístit se v prvním ročníku do desátého místa. "Udělám vše, abych vyhrál závod. Ale je jasné, že startovní pole bude vyrovnanější než loni a bude to hodně náročné,” dodává Šonka.


Nové logo Red Bull týmu Šonka / Obrázek Red Bull

To, jak se oba závodníci na novou sezónu připravili, prověří již za necelé dva týdny první závod konaný v Abú Dhabí. Na startu proti nim stane dalších dvanáct závodníků z celkem deseti zemí. O všech chystaných novinkách pro ročník 2016 se dočtete v článku Red Bull Air Race 2016 se blíží.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář