Tecnam slaví 20 let na českém nebi

09.03.2016 1 příspěvek

Tecnam slaví 20 let na českém nebi
Tecnam slaví 20 let na českém nebi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kořeny letounů společnosti Tecnam sahají do roku 1948, kdy se bratři Giovanni a Luigi Pascale začali věnovat navrhování vlastních letadel. Od prvního modelu P48 Astore urazily jejich stroje dlouhou cestu, která je v roce 1996 přivedla mimo jiné i na české nebe. Jejich autorizovaným prodejcem se stala společnost F AIR, jedna z největších leteckých škol ve střední Evropě s 25letou tradicí.


Bratři Giovanni a Luigi Pascale / Foto Tecnam.com

Italská společnost Tecnam dnes svým zákazníkům nabízí ultralehká letadla, těžší jednomotorové stroje i dvoumotorový P2006T. O jejich oblibě svědčí více než 4 500 prodaných letounů sloužících jak soukromému, tak výcvikovému létání. Menší část z nich létá i na území USA, které je pro italskou značku stále ještě relativně novým trhem. Například populárních P92 je v provozu přes 2 500 kusů.

Po 20 letech spolupráce se F AIR může těšit nejen z vlastní flotily, ale i více než 150 spokojených zákazníků v České republice, na Slovensku a v Polsku, kde spolupracuje s místním subdodavatelem Bartolini Air. Klíč k úspěchu našla společnost Tecnam v kombinaci vysoké technické úrovně a ekonomického provozu snoubícími se s elegantním italským designem.


Tecnam P2006T / Foto Tecnam.com

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Sierra

09.03.2016 v 15:50 PPLkar Petr

Jo, na Sierre jsem v Brne odlital prakticky cely vycvik. Neskutecny drzak - zacinala vrcet vzdy pri rozedneni, kdy v okolnich hangarech byl jeste hluboky klid, ruseny jenom chroustanim pritomnych ovci, a zatahovala se pri zapadu slunka, kdy v okoli byl uz zase hluboky klid a loucily se s nami pouze ty same ovce, polehavajici u napajedla. A co vim fungovala furt (delal jsem to rok). No a ten obrovsky vyhled z kabiny byl pri motani se okolo Palavy proste super. Krasne casy - a hlavne take kvuli profesionalnimu pristupu p. Vlacilika - zdravim a preji vse dobre. PS nejedna se o placene PR, proste mne to bavilo.

Odpovědět

Přidat komentář