Šampionát Red Bull Air Race znovu po roce vítá japonská Čiba

03.06.2016

Šampionát Red Bull Air Race znovu po roce vítá japonská Čiba
Šampionát Red Bull Air Race znovu po roce vítá japonská Čiba (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po roce a dvou týdnech se vzdušný peloton šampionátu Red Bull Air Race přesouvá znovu do japonského přístavního města Čiba. Nabitý program vyvrcholí sobotní kvalifikací a především pak nedělním závodem Master Class, pochopitelně s oběma českými reprezentanty ve startovním poli.

"Stejně jako vloni, ani letos nám první dva závody nevyšly. Ani zdaleka nejsme tam, kde bychom být chtěli," přiznává Martin Šonka před japonským kláním. "Ale takové je závodění. Sžívám se s novým strojem, který zatím rozhodně nefungoval podle představ, jednotlivé lety také rozhodně nebyly bez chyb a když se k tomu přičtou další věci, jsme třetí od konce," hledal bývalý armádní letec příčiny svého průběžného umístění.


Foto Red Bull

Ani pozice druhého českého pilota Petra Kopfsteina není nijak lichotivá. Nováček v letošním ročníku nicméně věří, že by mohl v Čibě navázat na loňské vítězství v nižším Poháru vyzyvatelů na této trati a připsat si první body v Master Class v kariéře.

Dosavadní tréninky již ukázaly, že oba čeští reprezentanti jsou bojovně naladěni podobně jako domácí Jošihide Muroja. Hned v prvním tréninku byl Martin Šonka druhý za Australanem Hallem a právě před Murojou, který sám dominoval v druhém tréninku. Kopfstein byl v trénincích osmý, resp. desátý.

Vzhledem k časovému posunu je zítřejší kvalifikace na programu již v 9 hodin ráno středoevropského letního času., samotný závod začně v neděli v 6 hodin ráno SELČ. Výsledky a vše podstatné přineseme v našem zpravodajství.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář