Zemřel Jiří Saller, do nedávna člen akrobatické skupiny Flying Bulls

03.03.2017 1 příspěvek

Zemřel Jiří Saller, do nedávna člen akrobatické skupiny Flying Bulls
Zemřel Jiří Saller, do nedávna člen akrobatické skupiny Flying Bulls (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po krátké vážné nemoci zemřel ve čtvrtek 2. března pan Jiří Saller, bývalý člen světoznámé akrobatické skupiny Flying Bulls. Pozici levého křídla ve skupině zastával od roku 1990 do roku 2015, kdy skupina prošla celkovou personální proměnou. Bylo mu 64 let.


Foto Ilja Petřík

Jiří Saller se narodil 17. září 1952 v Hradci Králové. Na svém kontě měl přes 3 000 akrobatických letových hodin, které nalétával i jako dlouholetý člen reprezentačního týmu, se kterým získal v roce 1985 titul mistra Evropy v soutěži družstev a byl třetí v pořadí jednotlivců.

V poslední době se nejvýrazněji dostal do povědomí širší veřejnosti začátkem roku 2015 důsledkem události na akci Aero India v Bengalúru, kde se jeho letoun střetl se strojem tehdejší lídryně skupiny Radky Máchové a pan Saller tak musel přistát prakticky bez části pravého křídla. Zatímco pro řadu pilotů by to byla konečná, pro akrobata se 40 000 vzlety na kontě to bylo vlastně jen další - byť o něco adrenalinovější - přistání v řadě...

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

díky

03.03.2017 v 14:30 Honza

čest a sláva ! pořád mám před očima jeho skvělé nízké sólo v rámci vystoupení Skyboxu , Flying Bulls. Bylo to skvělé , díky !

Odpovědět

Přidat komentář