Cirrus dodá 25 nových letounů pro výcvik dopravních pilotů

15.06.2017

Cirrus dodá 25 nových letounů pro výcvik dopravních pilotů
Cirrus dodá 25 nových letounů pro výcvik dopravních pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Tento týden výrobce letadel Cirrus Aircraft informoval o prodeji 25 svých letounů SR20 do amerického výcvikového střediska společnosti Lufthansa Aviation Training. První objednané stroje by měly do Arizony dorazit během letošního října, poslední pak v únoru 2018.

Směřování 25 letounů Cirrus SR20 na letiště Phoenix Goodyear má svůj původ v tamních vhodných podmínkách pro létání a pouštním klimatu, které nabízí velké množství letových dní. Proto je tato americká pobočka společnosti Lufthansa Aviation Training místem, kde budoucí piloti nalétají velkou část svého výcviku.


Foto Cirrus Aircraft

Cirrusy si Lufthansa Aviation Training vybrala podle slov Todda Simmonse, šéfa oddělení Customer Experience ve společnosti Cirrus Aircraft, především pro jejich technologickou pokročilost a bohaté vybavení. SR20 má na své palubě řadu navigačních a bezpečnostních systémů, které jsou podobné těm ve větších letadlech, což umožňuje efektivní výcvik budoucích dopravních pilotů. Do výbavy řady SR patří např. integrovaná avionika Cirrus Perspective+, Flight Management System (FMS), elektronická stabilizace letounu i systém varování posádky před nebezpečím. Letouny Cirrus tak dnes pro výcvik používá mimo jiné i letecká společnost Emirates, letecká akademie amerických vzdušných sil či francouzské letectvo.

Společnost Lufthansa Aviation Training vznikla nedávným sloučením dvou významných středisek leteckého výcviku. Německého Lufthansa Flight Training a švýcarského Swiss Aviation Training. Piloty cvičí v Evropě i Spojených státech, přičemž se nejedná zdaleka jen o budoucí posádky vlastních aerolinek. Mezi více jak 200 zákazníky můžeme najít např. KLM, Aegean, Austrian Airlines, Eurowings a řadu dalších aerolinií.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cirrus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář