Víte kde bude Leos Janacek Airport?

06.11.2006

Víte kde bude Leos Janacek Airport?
Víte kde bude Leos Janacek Airport? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště v Mošnově na Novojičínsku změní svůj název a bude pojmenováno po hudebním skladateli a významné regionální osobnosti Leoši Janáčkovi. Změna názvu má posílit známost letiště v Evropě i ve světě, řekla ČTK mluvčí krajského úřadu Šárka Swiderová.

Oficiální termín přejmenování zatím není přesně stanoven, ale patrně se název změní při spuštění provozu nové odletové haly, které je plánováno na začátek prosince. Mošnovské letiště se tak stane Letištěm Leoše Janáčka Ostrava a pro mezinárodní vazby bude využívat název Ostrava Leos Janacek Airport. "Jedním z nástrojů použitelných pro posílení marketingových aktivit, a tedy známosti letiště ve světě je přejmenování nebo udělení čestného názvu s využitím odkazu na světově známou osobnost," vysvětlil ředitel letiště Lubomír Vavroš.

Letiště se inspirovalo studií jedné britské agentury, která přejmenování tří letišť coby marketingového nástroje úspěšně využila v roce 2005. Pro Mošnov se vybíralo ze tří jmen: Jan Ámos Komenský, Leoš Janáček a Sigmund Freud. "Jako nejvhodnější a nejznámější světovou značkou se ukazuje být jméno skladatele Janáčka," doplnila mluvčí letiště Michaela Kubešová.

Moravskoslezský kraj, který letiště prostřednictvím akciové společnosti Letiště Ostrava ovládá, hledá pro společnost strategického investora. Ten by měl zajistit další investice do modernizace dopravy a výstavby cargo terminálu. Podle krajské koncepce by se měl počet cestujících zvýšit do roku 2015 přibližně šestinásobně na 1,5 milionu pasažérů.

Letiště má pravidelné lety do Prahy a Vídně. Největší podíl přepravených pasažérů však tvoří charterové lety.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář