Češi na parašutistickém ME dosáhli hned devětkrát na medailová umístění

12.09.2017

Češi na parašutistickém ME dosáhli hned devětkrát na medailová umístění
Češi na parašutistickém ME dosáhli hned devětkrát na medailová umístění (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na mistrovství Evropy v akrobacii a přesnosti přistání parašutistů se na konci srpna v černohorské Podgorici dařilo mužské části české reprezentace. Členové týmu Dukly Prostějov získali celkem devět medailí. Pět zlatých, jednu stříbrnou a tři bronzové.


Foto Dukla Prostějov

Jak naší redakci sdělil vedoucí trenér Dukly Prostějov Jiří Šafanda, průběh devátého FAI a zároveň šestého juniorského klasického parašutistického mistrovství Evropy pořádaného 26. až 31. srpna komplikoval kouř z okolních požárů. Ten vytvářel především ve výšce mezi 1 500 a 2 000 metry vrstvu s horší dohledností, která v některých případech znemožňovala řádné zachycení akrobatických prvků pozemními kamerami. Přes tuto komplikaci se parašutistům podařilo řádně absolvovat alespoň dvě kola individuální akrobacie z celkem pěti možných a disciplína  tak mohla být v souladu se soutěžním řádem vyhodnocena. V přesnosti přistání se ženám započítávaly výsledky ze sedmi kol a mužům z osmi.

Mistrem Evropy se při účasti 43 závodníků stal Libor Jiroušek v individuální akrobacii a Jiří Gečnuk v celkovém hodnocení (individuální akrobacie a přesnost přistání) stejného počtu mužů. Petr Chládek mezi 23 juniory v přesnosti přistání a zároveň mezi 12 v celkovém hodnocení. Zlato patří také mužskému týmu České republiky. Mezi pěti státy zvítězil v celkovém hodnocení s přesvědčivým náskokem před Běloruskem a Německem.

Stříbro získal český národní tým mužů mezi 16 soutěžícími kolektivy v přesnosti přistání. Bronz Jiří Gečnuk v individuální akrobacii, Petr Chládek v juniorské kategorii téže disciplíny, které se účastnilo 12 parašutistů a Hynek Tábor v celkovém hodnocení mužů.


Foto Dukla Prostějov

Ženské reprezentaci České republiky se na mistrovstvím Evropy v Černé Hoře příliš nedařilo a stupně vítězů pro ni letos zůstaly poměrně vzdálené.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Parašutismus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář