České aerolinie inaugurovaly 11 nových kapitánů

21.11.2006

České aerolinie inaugurovaly 11 nových kapitánů
České aerolinie inaugurovaly 11 nových kapitánů (Zdroj: Aeroweb.cz)

České aerolinie (ČSA) v pondělí večer slavnostně inaugurovaly 11 nových kapitánů pro letadla ATR 42/72. Inaugurační večer u příležitosti slavnostního uvedení pilotů ČSA do funkce kapitána se uskutečnil již třetím rokem tentokráte v prostorách Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě. Piloti převzali certifikáty kapitánů ČSA z rukou prezidenta společnosti Radomíra Lašáka.

 

Foto ČSA

Nově jmenovaní kapitáni museli splnit přísná kritéria kladená na tuto funkci. Stojí za nimi profesionálně odvedená práce a loajalita ke společnosti, která jim umožnila odborný a profesní růst v ČSA,“ uvedl na adresu nových kapitánů prezident společnosti Radomír Lašák. „Kromě vysoké prestiže je funkce kapitána neodmyslitelně spojena s odpovědností za každodenní rozhodování při přípravě letu a při jeho samotném provedení,“ dodal viceprezident pro letový provoz Jan Janík.

V Českých aeroliniích působí 527 pilotů z nichž 279 je kapitánů a 248 druhých pilotů. Společnost provozuje kromě turbovrtulových letounů ATR42 a 72 také proudové Boeingy 737, Airbusy 320 a dálkové Airbusy 310. Letadla ČSA pilotují také ženy. V současné době jich v ČSA působí 11, z nich jedna vykonává funkci kapitánky.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář