ECM prodala projekt Europort na letišti v Ruzyni

27.11.2006

Developerská a investiční společnost ECM prodala projekt Europort na letišti v pražské Ruzyni. Kupujícím je rakouská CA Immo International ze skupiny UniCredit. Zároveň ECM získala klienta pro svůj plánovaný developerský projekt City Deco na pražské Pankráci, který v něm hodlá vybudovat relaxační centrum. Ve svém aktuálním čísle, které vyjde v pondělí, to uvedl týdeník Euro.

ECM prodala projekt Europort na letišti v Ruzyni
ECM prodala projekt Europort na letišti v Ruzyni (Zdroj: Aeroweb.cz)

Společnost ECM prodá Europort na ruzyňském letišti podle Eura ve dvou fázích. CA Immo zatím koupila polovinu projektu za 3,5 milionu eur (zhruba 98 milionů korun), druhou část získá po jeho dokončení, kolaudaci a obsazení nájemci. ECM podle Eura na prodeji první poloviny vydělala 1,2 milionu eur (asi 33,5 milionu korun). Europort se skládá z tříhvězdičkového hotelu Marriott s 235 pokoji, konferenčních i kancelářských prostor a maloobchodních prodejen; dokončen a otevřen byl měl být v prvním čtvrtletí příštího roku.

ECM také podle týdeníku získala klienta pro svůj projekt na Pankráci v budově City Deco. Relaxační centrum zde vybuduje hamburská společnost MeridianSpa. Šest tisíc metrů čtverečních plochy údajně využije pro fitness, wellness bazény, masážní a kosmetickou sekci, lékařský blok i restauraci zaměřenou na zdravou výživu.

Plánované otevření centra se podle Eura chystá v posledním čtvrtletí roku 2008. "Přivést náš koncept pravidelné krátkodobé regenerace i do České republiky zvažujeme již delší dobu," citoval týdeník spolumajitelku rodinné firmy MeridianSpa Kateřinu Richtersovou.

Novostavba šestipodlažního administrativního objektu City Deco, kam MeridianSpa se svým prvním českým projektem zamíří, vyroste podle Eura jižně od bývalého Motokovu. Budovu s více než 12.000 metry čtverečními kancelářských ploch tvoří tři propojená křídla. Majitel společnosti ECM Milan Janků Euru řekl, že firma již získala pro projekt územní rozhodnutí i finálního majitele, který jej odkoupí.

 

Vyzkoušejte si pilotovat letadlo na Ruzyň

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář