Sky Europe prolomily další rekord

30.01.2007

Praha, Bratislava, 30. ledna 2007 – SkyEurope Airlines, nízkonákladová letecká společnost působící ve střední a východní Evropě, dosáhla dalšího prvenství, když sedmé nové letadlo Boeing 737-700 v barvách SkyEurope po přeletu 8382 kml mezi Seattlem a Prahou přistálo na letišti v Praze Ruzyni.

Sky Europe prolomily další rekord
Sky Europe prolomily další rekord (Zdroj: Aeroweb.cz)
Stroj s imatrikulací OM-NGG dosedl na pražskou ranvej v sobotu 27. ledna přesně v 17:35 místního času. Po doplnění paliva ukončilo letadlo svou cestu v Bratislavě přistáním v 18:53. Pod vedením kapitána Petera Pelece se do flotily SkyEurope zařadil další nový stroj po 10 hodinách a 10 minutách letu mezi Seattlem a Prahou. Jde tak o nejdelší dokumentovaný přelet Boeingu 737-700 NG v komerční konfiguraci.

Dosud platný rekord byl z roku 1998. Jeho délka byla 8116 km na trati mezi Seattlem a Berlínem. SkyEurope tento rekord nejen překonaly, ale zároveň let dokázaly uskutečnit ekonomičtěji. „Náš let vyžadoval hodně plánování a úvah o spotřebě paliva. Prví čtyři hodiny letu poznamenal čelní vítr, takže jsme museli po celou dobu situaci průběžně analyzovat a rozhodovat seo dalším postupu. Původně jsme chtěli doplnit palivo v Edinburghu, ale nakonec jsme díky příznivé změně větru do zad mohli pokračovat až do Prahy,“ řekl Peter Pelec, šéf letového provozu SkyEurope.

SkyEurope letos převezmou celkem 10 zcela nových letadel 737-700 New Generation, a postupně je uvedou do provozu v bázích v Bratislavě, Budapešti, Krakově, Praze a Vídni. Už od podzimu tohoto roku se tak SkyEurope stanou společností s vůbec nejmladší a nejmodernější flotilou ve střední a východní Evropě. Nová letadla jsou vybavena 149 elegantními koženými sedadly a speciálními espressovary Iacobucci. SkyEurope je jedinou evropskou leteckou spoelčností, která nabízí pravé italské espresso na palubě. Díky unikátním konstrukčním prvkům a winglety na koncích křídel patří Boeing 737-700NG k nejekonomičtějším a nejvýkonnějším strojům ve své třídě.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář