O čem je Aeroweb.cz a pro koho chceme psát?

19.02.2006

Jsme velmi potěšení, že jste našli cestu na stránky nového informačního serveru na českém a slovenském internetu, který se bude věnovat zejména motorovému létání a vše kolem něj.

O čem je Aeroweb.cz a pro koho chceme psát?
O čem je Aeroweb.cz a pro koho chceme psát? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Projekt vznikal od prosince 2005, kdy jsme dali dohromady základní koncept a dne 20. února 2006 byl server oficiálně spuštěn. Nyní máte možnost sami zhodnotit, zda se nám podařilo vytvořit zajímavý obsah, který by oslovil i Vás.

 

Články, které publikujeme na Aerowebu.cz jsou určeny pro 2 okruhy čtenářů.

Jsou to jednak piloti s kvalifikací PPL/CPL, ULL, MPG, kteří hledají odbornější informace o letadlech, vyšších kvalifikacích, meteorologii, předletové přípravě atd. To jsou všechny rubriky, které naleznete v levém menu, vyjma jediné.

Druhou skupinou jsou zájemci o létání, pro které máme připraveny články s tématy, které jim pomohou s prvními krůčky do vzduchu. Zájemcům o létání je určena rubrika: Začínáme s létáním

Pro tyto dvě skupiny čtenářů bychom chtěli přinášet zajímavé a zejména praktické informace v podobě recenzí přístrojů, software, pilotních pomůcek, návody a tipy, jak něco udělat lépe, na co si dát pozor nebo co kolik stojí a kde se to dá pořídit za rozumné peníze. Neopomeneme publikovat zkušenosti s provozem letounů, zařízení, konstrukce a stavby letadel. Jistě stojí za zmínku přehledy trhu letadel, půjčoven a pilotních škol. Určitě nevynecháme zajímavé informace, co se kde šustne v hangárech a nebudou chybět ani zasvěcené články od předních odborníků českého letectví.

Co na serveru naleznete?

V horizontálním menu jsou hlavní odkazy na jednotlivé části Aerowebu.cz:



Články o motorovém létání

Katalog letadel
Přehled základních parametrů letadel a cen

Přehled pilotních škol a cen pilotních průkazů
Pokud vybíráte pilotní školu, udělejte si přehled v cenách. I když je cena výcviku záležitostí zcela individuální, přhled cen se vždy hodí.

Přehled půjčoven letadel
Kolik stojí půjčení různých typů letadel. Vše naleznete na jednom místě.

Předletová příprava.
Počasí a aktuální letecké informace

Adresář internetových stránek českého letectví

a v přípravě jsou samozřejmě další.

Pokud působíte v oblasti letectví, jste provozovateli letiště, školy, půjčovny letadel nebo prodáváte zajímavé produkty pro piloty, pak prosím čtěte zde.

Pokud jste zkušeným pilotem (pilotkou) a chtěl(a) byste se podělit o svoje zkušenosti s ostatními, dejte nám vědět. Dobrých autorů není nikdy dost. Více informací a jak by to mohlo vypadat se dočtete zde.

Budeme vděčni za veškeré náměty a připomínky, které Vás při procházení Aerowebu napadnou. Zašlete je prosím na náš redakční email redakce@aeroweb.cz a již nyní za všechny zprávy děkujeme.

Za celý team Aerowebu.cz Vám přeji úspěšný začátek letecké sezóny a samozřejmě kolik startů, tolik úspěšných přistání.

Martin Kuba

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář