Letošní Aero Friedrichshafen překonalo rekord v počtu vystavovatelů i návštěvníků

10.04.2017

Letošní Aero Friedrichshafen překonalo rekord v počtu vystavovatelů i návštěvníků
Letošní Aero Friedrichshafen překonalo rekord v počtu vystavovatelů i návštěvníků (Zdroj: Aeroweb.cz)

Během čtyř dnů 5. až 8. dubna zhlédlo 34 200 návštěvníků exponáty největšího evropského veletrhu všeobecného letectví Aero Friedrichshafen. Podle organizátorů tím letošní akce, kterou bylo dovršeno 40 let jejího pořádání, byla rekordní, přičemž padl i rekord v počtu vystavovatelů.

V minulých letech se mezi odbornou i laickou veřejností leckdy diskutovalo o tom, jestli má smysl dělat takový veletrh každý rok. Přeci jen, inovace v letectví nějaký čas vyžaduje a pro výrobce je náročné každoročně něčím novým zaujmout. Do roku 2009 také veletrh ctil dvouletý cyklus. Letošní již 25. ročník se ovšem zařadil mezi nejúspěšnější. 707 vystavovatelů ze 40 zemí znamená nové maximum a 17% nárůst oproti předchozímu roku. Šéf veletrhu Roland Bosch mohl být spokojen a na oficiálních stránkách akce si kromě vysoké účasti vystavovatelů a návštěvníků pochvaluje i ideální letové počasí, které Aero Friedrichshafen provázelo.


Foto Aero-expo.com

Mezi obsahové pilíře letos patřil elektropohon. Pod názvem e-flight-expo – ecological, electrical, evolutionary dostal od organizátorů tématicky ucelený prostor pro prezentaci, jejíž součástí byla i letecká přehlídka. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout např. rekordmana v kategorii, stroj Extra 330LE, který umí létat hodně přes 300 km/h a dostat kluzák do 600 metrů za 76 sekund.

Na veletrhu se představilo celkem 41 našich vystavovatelů. Koncem minulého měsíce jsme na Aerowebu informovali o realizaci nápadu jak dostat letadlo legálně na silnici. A právě společnost Nirvana (AGN Systems) coby jeden z českých zástupců využila letošní výstavy k předvedení obojživelného vírníku široké veřejnosti. Tradičně ve Friedrichshafenu nechyběl ani stánek Letecké amatérské asociace.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář