Levil Aviation představil levného autopilota ovládaného pomocí tabletu

03.08.2021

Společnost Levil Aviation, která se specializuje na výrobu bezdrátové avioniky spolupracující s tablety, představila novinku v podobě bezdrátově ovládaného autopilota. Hlavní výhodou iLevil AP oproti konkurenci má být nízká cena a možnost montáže do velkého množství sportovních letadel. 

iLevil AP ovládá letoun pomocí trimovacích plošek se servomotory, které je zapotřebí k letounu přinýtovat, nebo přilepit silným lepidlem či oboustrannou lepicí páskou. Autopilot pak využívá data z iLevil AW, což je modul sloužící k zobrazovaní letových údajů na tabletu nebo chytrém telefonu. Po instalaci autopilota pak slouží tablet či telefon k ovládání jeho funkcí. 

Dvouosý autopilot od Levil Aviation nabízí funkce držení výšky, stoupání nebo klesání, automatické trimování a režim navigace. Celá soustava autopilota váží méně než půl kilogramu a cena systému bude 1 895 dolarů (přibližně 40 680 korun).

iLevil AP je prozatím k dispozici pouze pro experimentální letouny v USA a výrobce zatím neupřesnil, zdali bude k dispozici také na území Evropy.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář