ME v ultralehkém létání v Nagykanizse málem ukončila bouřka

15.08.2017

ME v ultralehkém létání v Nagykanizse málem ukončila bouřka
ME v ultralehkém létání v Nagykanizse málem ukončila bouřka (Zdroj: Aeroweb.cz)

O uplynulé sobotě začalo v maďarské Nagykanizse 14. FAI mistrovství Evropy v ultralehkém létání. Týdenního mistrovství se účastní na sto reprezentantů z deseti zemí Evropy včetně České repuliky a to jak v jednočlenných, tak dvoučlenných posádkách. Soutěží se přitom hned v šesti kategoriích: AL1, AL2, GL1, GL2 a WL1 a WL2.


Český reprezentační tým při slavnostním nástupu / Foto Czech Microlight Team (klikněte pro zvětšení)

Několik dní z minulého týdne přitom bylo vyčleněno na tréninky a seznámení se s prostředím. Veškeré letecké úsilí ovšem už ve čtvrtek večer překazila silná bouřka, která kromě organizačního zázemí poničila bohužel i několik letadel a to včetně hned čtyř strojů českých reprezentantů. Dvojici reprezentačních Ekolotů JK-05 Junior se zvláště díky vstřícné a pohotové reakci samotného výrobce podařilo brzy uschopnit, stejně tak jedno z poničených rogal. Druhé rogalo však utrpělo takové škody, že byl jeho majitel, Jiří Krajča, nakonec donucen se závodů účastnit v úplně jiné kategorii a to s vypůjčeným letadlem SD-1 Minisport.

Vše se tak podařilo alespoň provizorně vyřešit a v Nagykanizse se již bojuje o titul mistra světa. O výsledcích našeho týmu, letos už bohužel po loňské smutné tragické nehodě bez několikanásobného šampiona Jana Lukeše, vás budeme nadále informovat. 

Mohlo by vás zajímat

Témata

Ultralighty


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář