Aplikace DB letišť nyní obsahuje změny v Přerově a je i pro iOS7

11.10.2013 1 příspěvek

Aplikace DB letišť nyní obsahuje změny v Přerově a je i pro iOS7
Aplikace DB letišť nyní obsahuje změny v Přerově a je i pro iOS7 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Změny související se zrušením vojenského provozu na letišti v Přerově od 1. října jsou nyní obsaženy v aplikaci Databáze letišť pro iPady a iPhony. Byly aktualizovány nejen kompletní letecké mapy v obou měřítkách 1 : 500 000 a 1 : 200 000, ale také informace o letištích a listy Databáze letišť Profi. Vyšla také nová verze aplikace pro přístroje s iOS7.

Vypublikování změn se mírně zpozdilo, jelikož až do posledního dne před vstoupením změn v platnost nebyly ještě přesně známy všechny informace. Aktuální informace o letišti nejsou zatím ani v AIPu a jsou publikovány pouze NOTAMem. Chystané změny jsme již na Aerowebu podrobně popisovali ve zprávě ZDE! K tomu dodejme, že je prozatím na letišti publikována služba Radio na kmitočtu 127,775.

Pokus o optimalizaci pro nový iOS7
Zároveň s aktualizací dat vyšla také nová verze aplikace (označení 1.4) s opravami chyb pod novým mobilním operačním systémem Apple iOS7. U Apple si se schvalováním tentokráte dali skutečně načas a tak po skoro dvou týdnech čekání ve frontě jsme se dočkali uvolnění nové verze na AppStore. V nové verzi by již vše mělo fungovat správně, přesto jsme ale dostali pár podnětů od vás uživatelů na drobné chyby. Intenzivně na odstranění chyb pracujeme a pokusíme se co nejdříve připravit další update aplikace. Update na současnou novou verzi je velmi jednoduchý - objeví se vám automaticky mezi updates v aplikaci AppStore ve vašem tabletu/telefonu. Stačí kliknout na tlačítko instalovat. Vaše licence zakoupená v InAppPurchase nebo třeba získaná pomocí voucheru od Nebeských andělů zůstane samozřejmě zachována.

Aktualizace leteckých dat
Letecká data vám po update na novou verzi aplikace zůstanou zachována, pouze pro stažení změn souvisejících se zrušením CTR/TMA Přerov, je nutné ve správci dat stisknout sady dat označené textem "Dostupné nové aktualizace" aby se zaktualizovali. Přiznám se, že jsem byl sám zvědavý, jak bude nový modul pro automatické aktualizace fungovat v ostrém provozu, jelikož se jedná o první aktualizaci dat tímto způsobem. Soubor s popisem aktualizací ve "Správci dat" se zdá, že funguje dobře, ale stažení vlastních položek aktualizací se na některých zařízeních nezdařilo hned na poprvé. Po kliknutí na tlačítko označené "Dostupné nové aktualizace" se na našem serveru zkontrolovala aktualizace, ale data se nestáhla, nebo se stáhla jen částečně a položka se neoznačila "Aktuální". Na některém zařízení stačilo vypnout/zapnout aplikaci, někde pomohlo až smazání aplikace ze zařízení, její nové stažení z AppStore, obnovení zakoupených dat (tlačítko "Obnovit zakoupené") a následné stažení leteckých dat. Tento postup (smazat/znovu nainstalovat) funguje vždy spolehlivě, pokud se vám data nechtějí zaktualizovat automaticky. Velmi se omlouvám za tuto drobnou nepříjemnost! Správa a průběžná aktualizace takto velikého objemu dat (přes 1 GB a cca 50 000 souborů) není úplně jednoduchá, na vývoji technologie aktualizací a celé aplikace stále pracujeme a pokusíme se i tuto chybu odstranit co nejdříve.

Všem uživatelům proto velmi děkuji za pochopení a shovívavost při odlaďování nedostatků aplikace. Snažíme se pro vás připravit co nejužitečnějšího pomocníka nejen na palubu letadla, ale také pro vaše předletové přípravy a poletové rozbory. Omlouvám se za drobné nedostatky a doufám, že vám naše aplikace bude dobře sloužit při vašem létání!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

databaze pro IPAD

24.10.2013 v 22:03 libor

Slysel jsem o elektronicke aplikaci samou chvalu. Bohuzel nemam patricne zkusenosti. Protoze zrovna potrebuji novy telefon a uvazuji i o tabletu a pred koncem roku se penize utraceji s vetsim nadsenim nez v prubehu roku chtel bych se zeptat co by jste mi doporucili jako HW pro tuto aplikaci. moc dekuji

Odpovědět

Přidat komentář