Vyšel nový Atlas oblaků

30.01.2008

Od vydání prvního Atlasu oblaků autora Petra Dvořáka uplynulo už několik let a tato jeho kniha byla dvakrát dotiskována. Nakladatelství Svět křídel se tedy v průběhu roku 2007 rozhodlo, že Atlas vydá ještě jednou, tentokrát však ve zcela novém vydání. Autor vytvořil novou knihu, s novým textem, strukturou i grafickým pojetím.

Vyšel nový Atlas oblaků
Vyšel nový Atlas oblaků (Zdroj: Aeroweb.cz)
V knize je rozebráno rozdělení druhů, tvarů, odrůd a zvláštností všech oblaků, které se mohou na obloze vyskytovat a oblaka jsou systematicky roztříděna. Většina knihy je také věnována související synoptické meteorologii, cílené především pro potřeby soukromého létání. Jedna kapitola se zabývá termikou a s ní související kupovitou oblačností. Jsou zde popsány atmosférické fronty, tlakové útvary a vazby na charakteristické počasí, vše za podpory názorné grafiky. Kniha tak může dobře posloužit jako jedna z učebnic meteorologie pro sportovní piloty.

Hlavně však názornými prostředky zvýší znalosti o počasí, které má pro létání zásadní význam. Knihu je možno objednat on-line na webových stránkách nakladatelství Svět křídel, www.svetkridel.cz, za cenu 380 Kč.











Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář