Petr Jirmus po dvaceti letech na Acrobatshow 2009

08.09.2009

Petr Jirmus po dvaceti letech na Acrobatshow 2009
Petr Jirmus po dvaceti letech na Acrobatshow 2009 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dvojnásobný mistr světa v letecké akrobacii Petr Jirmus se po dvaceti letech v kokpitech dopravních letounů vrací do akrobatického stroje. Jeho exhibice na historickém dvojplošníku Bücker Bü-131 Jungmann, které se po válce vyráběly v Československu pod označením Aero C-104, se uskuteční 13. září při 13. ročníku Acrobatshow-Memoriálu Martina Stáhalíka na letišti Dlouhá Lhota u Příbrami.

Největší tuzemský letecký den zaměřený na leteckou akrobacii začíná v deset hodin a v programu Nebe plné hvězd budou k vidění vzdušná bitva replik strojů z první světové války a průlet válečné stíhačky hořící ohnivou stěnou Létajícího cirkusu Martina Kindernaye, dvojice stíhaček České armády JAS-39 Gripen, sestavy českých reprezentantů v letecké akrobacii na kluzácích i motorových strojích a řada dalších čísel. Se zkušenými piloty mohou diváci vychutnat vyhlídkové a akrobatické lety a s parašutistickým instruktorem absolvovat tandemový seskok padákem.

Program:

Program akce najdete zde

Příjezd:

Od Prahy po strakonické silnici R4, exit 36 směr Obořiště a za ním do Dlouhé Lhoty, tam vpravo přes rychlostní silnici na značená parkoviště; od Strakonic, Příbrami, Sedlčan směr Praha, na Skalce (křižovatka silnic R4 a 18 Drásov) pokračovat na Dlouhou Lhotu, tam doleva přes rychlostní silnici na značená parkoviště.


Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář