Akce Bezpečná Evropa

05.10.2009

Akce Bezpečná Evropa
Akce Bezpečná Evropa (Zdroj: Aeroweb.cz)
Ve středu 30. září 2009 se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskutečnila akce Bezpečná Evropa. Proběhla tu odborná konference a prezentace složek integrovaného záchranného systému Královéhradeckého kraje (IZS) pro veřejnost. Na konferenci byl mimo jiné představen velký projekt Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství HZS ČR, jenž spočívá ve výstavbě Akademie HZS ČR, která bude umístěna v Hradci Králové (její vznik je plánován na rok 2013). Bude sloužit nejen pro výcvik hasičů, ale také záchranářů a policistů.


Součástí konference byla také prezentace složek IZS pro veřejnost. Hasiči, záchranáři a policisté si připravili statické i dynamické ukázky své činnosti. Zajímavou ukázkou byla spolupráce Letecké záchranné služby Hradec Králové a HZS Královéhradeckého kraje při záchraně zraněné osoby ze střechy budovy v podvěsu vrtulníku. Další lákavou ukázkou byl bezesporu společný zásah složek IZS při vyprošťování osob z havarovaného vozidla.
K vidění byla i historická a současná hasičská výšková technika, speciální obojživelné pásové vozidlo Bobr pro zásah v horském prostředí, speciální cisterna pro hašení lesních požárů a mnoho jiných.

Zdroj: www.dsa.cz

Mohlo by vás zajímat