Na letišti v Praze se kvůli požáru pět hodin nelétalo

23.11.2009

Na letišti v Praze se kvůli požáru pět hodin nelétalo
Na letišti v Praze se kvůli požáru pět hodin nelétalo (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště v pražské Ruzyni v sobotu 21.11. na více než pět hodin přerušilo provoz. Po požáru kabelů v prostorách řídicí věže byl z místa odvětráván kouř a dispečeři se na místo mohli vrátit až před 10:30. Informovali o tom mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí a Řízení letového provozu ČR (ŘLP) Richard Klíma.

Řídící věž v Ruzyni obsluhují zaměstnanci ŘLP. "Krátce před půl jedenáctou se zaměstnanci mohli k řízení provozu vrátit a obnovili jsme provoz," řekl ČTK Klíma. Dodal, že hořelo napojení na záložní bateriové zdroje a systémy pro navádění letadel nejsou poškozeny. Výše škody bude předmětem vyšetřování požáru, doplnil.

Požár nové kabeláže vypukl kolem čtvrt na šest ráno, uvedla Krejčí. Letadla podle ní z letiště nestartovala, devět příletů bylo odkloněno na jiná letiště, například do Karlových Varů nebo německého Düsseldorfu. Klíma upřesnil, že letadla, která už byla na cestě, byla odkloněna podle požadavků aerolinek buď do jiné destinace, nebo se musela vrátit. Další spoje vůbec nevylétly a mají zpoždění.

Zdroje: www.ct24.cz; www.ctk.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář