BLÉRIOT V AFI PALÁCI - Pardubice

11.03.2010

BLÉRIOT V AFI PALÁCI - Pardubice
BLÉRIOT V AFI PALÁCI - Pardubice (Zdroj: Aeroweb.cz)

Osvětová a propagační kampaň výročí sta let létání již nabírá na intenzitě. Od středy 3. března je v pardubickém obchodním centru AFI Palace Pardubice umístěn ultralehký letoun Blériot XI stavitele Václava Vondráška.

Zajímavostí je, že vystavený stroj se nachází jen nedaleko od místa, kde Ing. Kašpar žil. Na protějším rohu křižovatky stával hotel Veselka, který na přelomu devatenáctého a dvacátého století vlastnil František Kašpar, otec prvního českého aviatika. Instalaci aeroplánu ve vstupní hale obchodního centra provedli členové pardubické odbočky Svazu letců ČR.

Organizátoři 100 let aviatiky tímto děkují staviteli V. Vondráškovi za laskavé zapůjčení stroje a všem zúčastněným dobrovolníkům za pomoc. www.aviatickapout.cz

RAZÍTKO ČESKÉ POŠTY

Ke 100 letům aviatiky je vydáno i výroční razítko. Věříme že potěší nejen aerofilatelisty, ale všechny příznivce letectví.

ZNÁMKA 100 LET AVIATIKY

Na podnět organizátorů oslav 100 let létání vydává Česká pošta speciální  poštovní známku s tématem výročí. Filatelistickou lahůdku budou návštěvníci moci opatřit také výročním razítkem a to přímo v dějišti oslav 5. a 6. června 2010 na letišti Pardubice u zvláštní poštovní přepážky. Kromě známky vydává Česká pošta také stylovou dopisnici.

V této souvislosti se naskytuje příležitost použití výročních známek v poštovním styku nejen pro fandy létání, ale i společnosti a instituce činné v letectví. Objednávka na www.aviatickapout.cz nebo na jr@maxx.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář