Den Letiště Praha Letňany láká na množství strojů napříč kategoriemi

12.09.2011

Den Letiště Praha Letňany láká na množství strojů napříč kategoriemi
Den Letiště Praha Letňany láká na množství strojů napříč kategoriemi (Zdroj: Aeroweb.cz)

Den Letiště Praha Letňany není leteckým dnem tak, jak ho znáte. Neplatí se žádné vstupné, není dán žádný pevný program leteckých vystoupení. Pokud k ale do Letňan v sobotu 17. září dorazíte a máte rádi letadla, určitě nebudete litovat.

V případě jen trochu příznivého počasí nebude chvíle, kdy ve vzduchu nebude žádné letadlo. Naopak lze říci, že bude k vidění víc letadel než na mnohých leteckých dnech. Nad letňanským letištěm ale uvidíte také množství letadel, která jsou na běžných leteckých dnech "hlavními hvězdami", tedy jak historická letadla či jejich repliky, tak i akrobatické speciály.

Součástí akce bude také další ročník tradiční navigační soutěže Letňanský kufr. Slavnostní předvedení si zde odbude také nejnovější produkt amerického výrobce Cessna - C162 Skycatcher.


Na akci nebude chybět ani Avia BH5 / Foto Letiště Praha Letňany

Areál letiště bude pro veřejnost přístupný vstupem z ulice Tupolevova (od dočasného parkoviště PVA) nejkratší cestou od stanice metra Letňany. Vstup do areálu je možný již od 10 hodin, hlavní letové ukázky můžete očekávat po 13. hodině.

V průběhu celého dne budou probíhat vyhlídkové lety letadly a vrtulníky.

Vstup do prostoru pro veřejnost v areálu Letiště Praha Letňany je zdarma. Pokud budete chtít až na letiště dojet svým vozem, zaplatíte za auto 100 Kč / den.

Více informací najdete na webu letiště ZDE!


Aero 145 / Foto Letiště Praha Letňany


C162 Skycatcher / Foto Letiště Praha Letňany

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář